Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Φεστιβάλ νέων Λαϊκής Ενότητας Αχαΐας, αύριο Τρίτη 15/9, στην Πάτρα


Είναι η εποχή των μνημονίων, της λιτότητας, της εξαθλίωσης για μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Είναι η εποχή που θέλουν να κάνουν τη γενιά μας μια «χαμένη γενιά» που θα ζήσει χειρότερα από τις προηγούμενες.
Ετοιμάζεται ένα μέλλον με 60% ανεργία, επισφάλεια και χαμένα όνειρα. Ήδη, σχεδόν μισό εκατομύριο νέοι άνθρωποι έχουν πάρει το δρόμο τους για το εξωτερικό.  
Πρόκειται για ένα μέλλον που δεν επιλέξαμε, αλλά μας επέβαλλαν οι  ευρωπαϊκές πολιτικές που με μοχλό το χρέος και το ευρώ μας βάζουν σ΄ ένα φαύλο κύκλο μνημονίων που οδηγεί σε διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, της δημόσιας παιδείας και υγείας, σε ένα άνευ όρων ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Η λύση σε όλα αυτά, βρίσκεται στα χέρια όλων μας!
Εμείς, η νεολαία, που συντριπτικά με το ΟΧΙ μας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη αντιταχθήκαμε σ’ αυτές τις πολιτικές πρέπει να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε συλλογικά όσα μας ανήκουν. Απέναντι σε παλιά και νέα μνημόνια να υπερασπιστούμε το ΟΧΙ μέχρι το τέλος. Για τη νεολαία και τον κόσμο της εργασίας υπάρχει άλλος δρόμος, χωρίς ανεργία, επισφάλεια, μνημόνια και χρέος. Οι νέοι και οι νέες της Λαϊκής Ενότητας παλεύουμε για να οικοδομήσουμε αυτόν τον άλλο δρόμο με πρόγραμμα, αγώνα, αισιοδοξία κι ενεργό συμμετοχή.

Ενώνουμε τις φωνές μας την Τρίτη 15/9 στις 20:00 στο αίθριο του Παλιού Νοσοκομείου (Κορύλλων 2)

* Εκδήλωση-Συζήτηση: "Γκρεμίσαμε τον φόβο - η γενιά του όχι θα νικήσει"
Ομιλητές:
- Δημήτρης Μπαλωμενάκης (Φοιτητής)
- Βασίλης Κυπραίος (Μεταπτυχιακός φοιτητής)
- Πάνος Τσερόλας (Υποψήφιος Διδάκτορας)
- Πάνος Χριστοδούλου (Νέος εργαζόμενος)

* Θα ακολουθήσει live με τους MonoStyle και ΦΑΚΑ

* Στον χώρο θα υπάρχουν εκθέσεις φωτογραφίας με θέματα το Μεταναστευτικό, το Δημοψήφισμα, και Νεολαιϊστικα κινήματα ανά τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου