Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΕΤΡΩΓΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ» ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


"Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα είτε το θέλουμε είτε όχι, γιατί είναι θέμα επιβίωσης της χώρας". Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA". Παράλληλα επισήμανε ότι το εθνικό νόμισμα "δεν είναι αυτοσκοπός", αλλά "εργαλείο, μέσο για να εφαρμόσουμε ένα ανορθωτικό πρόγραμμα για τη χώρα", κάτι που δεν μπορεί να συμβεί εντός της ευρωζώνης.

Ο Π. Λαφαζάνης επισήμανε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το τρίτο μνημόνιο και ότι "η προσπάθεια εφαρμογής του θα συναντήσει τέτοιες δυσκολίες και αντιστάσεις που θα μείνει στα μισά του δρόμου".

Σημείωσε μάλιστα ότι το κύριο πλήγμα το τρίτο μνημόνιο το δίνει στον αγροτικό κόσμο, κάνοντας λόγο για "εγκλήματα" και "πολιτικές λεηλασίας και ληστείας". "Τι να εφαρμόσεις; Να πας στον αγρότη και να του πεις 29% φορολογία; Έχει δει κανείς τι συμβαίνει στην περιφέρεια; Έχει δει ότι ερημώνει η ύπαιθρος; Έχει δει ότι οι καλλιέργειες πλέον εγκαταλείπονται; Έχει δει ότι δεν υπάρχουν νέοι αγρότες γιατί δεν μπορούν να ζήσουν στα χωράφια, δεν έχουν εισόδημα; Αντί να στηρίξουν την αγροτική παραγωγή πάνε να της δώσουν τη χαριστική βολή; Διότι αυτό γίνεται τώρα. Αφού τσακίσανε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και εξακολουθούν να τους τσακίζουν, τώρα το μεγαλύτερο πλήγμα το τρίτο μνημόνιο το δίνει στην περιφέρεια, στον αγροτικό κόσμο. Αυτά που γίνονται στη χώρα είναι εγκλήματα, δεν έχουν καμιά προοπτική αυτές οι πολιτικές. Είναι πολιτικές λεηλασίας και ληστείας. Δεν μπορεί να πάει πουθενά έτσι αυτός ο τόπος", σημείωσε συγκεκριμένα.

"Σόιμπλε - Μέρκελ φοβούνται το Grexit"

Απαντώντας στα περί υλοποίησης των σχεδίων Σόιμπλε που καταλογίζονται στη Λαϊκή Ενότητα τα χαρακτήρισε ως "αστεία πράγματα", διερωτώμενος: "Ποιο είναι αυτό το σχέδιο; Έχετε δει εσείς κανένα σχέδιο Σόιμπλε; Μια φημολογία υπάρχει περί σχεδίου Σόιμπλε. Aς μας παρουσιάσουν τι είναι αυτό το σχέδιο Σόιμπλε".

"Το σχέδιο Σόιμπλε το εφαρμόζει η κυβέρνηση, το εφαρμόζουν οι μνημονιακές δυνάμεις, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης. Το σχέδιο Σόιμπλε είναι ενσωματωμένο στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο στήριξε με πάθος ο Σόιμπλε και μάλιστα έκανε εκστρατεία στους Γερμανούς βουλευτές για να ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο. Είναι δυνατόν να αγνοούμε τι θέλουν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε; Θέλουν το τρίτο μνημόνιο, τα σκληρά μέτρα, την εξόντωση και τη λεηλασία της χώρας. Το Grexit το φοβούνται. Την έξοδο από την ευρωζώνη την τρέμουν όλοι αυτοί, διότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε στην αρχή κάποιες δυσκολίες, αυτοί όμως θα είχαν τρομακτικό πρόβλημα ως ευρωζώνη. Δεν θα μπορούσε με την Ελλάδα εκτός να σταθεί η ευρωζώνη, αυτό το κατασκεύασμα της γερμανικής φυλακής".

"Πίστευα ότι το συκώτι του Τσίπρα το τρώγανε οι πιστωτές"

Ο Π. Λαφαζάνης απαντώντας σε ερώτηση για το αν πιέστηκε ο Αλ. Τσίπρας να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο επισήμανε πως "Το να λέγεται ότι πιέστηκε είναι κάτι προφανέστατο", σημείωσε όμως ότι "η κυβέρνηση έπρεπε να ήταν προετοιμασμένη, εφόσον ήθελε να καταργήσει τα μνημόνια, να έχει μια εναλλακτική απάντηση, μια εναλλακτική προοπτική".

"Η κυβέρνηση έβαλε το ευρώ πάνω από τα συμφέροντα της χώρας", είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: "Αντί να ακυρώσουμε τα μνημόνια που εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλαμε στεντορίως, η κυβέρνηση έφερε και ένα τρίτο μνημόνιο".

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του Αλ. Τσίπρα ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν ένας καταστροφικός δρόμος ο Π. Λαφαζάνης έκανε λόγο για "απίστευτη τρομοκρατία". "Μας λένε ότι όταν θα βγούμε από την ευρωζώνη, θα σταματήσει να βρέχει, τα ποτάμια θα ξεχειλίζουνε, οι γυναίκες δεν θα γεννάνε παιδιά κ.ο.κ. Έλεος"!

Σχετικά με την αναφορά που φέρεται να έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ότι "Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου του έτρωγαν καθημερινά το συκώτι" είπε: "Λυπάμαι παρά πολύ αν ελέχθη μια τέτοια φράση. Εγώ πίστευα ότι το συκώτι του το τρώγανε οι πιστωτές, το τρώγανε αυτοί οι οποίοι πίεζαν στην Ελλάδα και έλεγαν υπόγραψε και ό,τι να΄ναι, αρκεί να μας φέρεις συμφωνία. Ότι το συκώτι το έτρωγε το ευρωπαϊκό κατεστημένο και όχι εγώ που του έλεγα να εφαρμόσουμε τις δεσμεύσεις μας και να μείνουμε πιστοί στη λαϊκή εντολή και να μην κάνουμε πίσω".

"Δεν θα συνεργαστούμε με μνημονιακές δυνάμεις"

Σε ό,τι αφορά το μετεκλογικό σκηνικό ο Π. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα έδαφος συνεργασίας της Λαϊκής Ενότητας "με μνημονιακές δυνάμεις". "Έχουμε πόλεμο με τα μνημόνια", υπογράμμισε.

Ο Π. Λαφαζάνης προέβλεψε ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξει μια κυβέρνηση "μνημονιακής ενότητας" ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο. "Δηλαδή θα έχουμε κυβέρνηση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι με διάφορες παραλλαγές. Πιο πιθανή θεωρώ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για να στηρίξουν την εφαρμογή του τρίτου σκληρότατου μνημονίου", ανέφερε.

Για τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις ο Π. Λαφαζάνης είπε ότι θα συμμετάσχει στο ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών. Παράλληλα επέκρινε την τηλεμαχία Τσίπρα - Μεϊμαράκη, σημειώνοντας: "Είναι κωμωδία να αυτοχρίζονται Τσίπρας και Μεϊμαράκης σε μονομάχους και να στήνουν δήθεν μονομαχία δύο κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και έχουν κοινό πρόγραμμα το τρίτο μνημόνιο για μετά τις εκλογές. Τι μπορεί να συζητήσουν μεταξύ τους κωμωδία"!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου