Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Μήνυμα Στήριξης της Λαϊκής Ενότητας,από την Τοπική Συνέλευση της Νέρβα,της Ενωμένης Ισπανικής Αριστεράς


Μήνυμα, στην σελίδα της Λαϊκής Ενότητας Αχαίας, ήρθε από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την Τοπική Συνέλευση της Νέρβα, της Ισπανικής Ενωμένης Αριστεράς, το όποιο ας παραθέτουμε με μια (πρόχειρη) μετάφραση...:


Γεια σας σύντροφοι,

Στέλνουμε αυτό το ψήφισμα που εγκρίναμε στην Τοπική Συνέλευση Νέρβα της Ενωμένης Αριστεράς (μια πόλη των ορυχείων στην επαρχία της HuelvaΑνδαλουσία), ζητώντας από την ομοσπονδιακή ηγεσία του κόμματος μας να σας υποστηρίξει στη μάχη που κρατάτε κατά της λιτότητας και των υπερασπιστών της.

Σας ευχόμαστε δύναμη, σύντροφοι!
---

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ



1. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 αντιπροσώπευε μια ελπίδα για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Επτά μήνες αργότερα, με τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου, με το Eurogroup, η ελληνική κυβέρνηση συνθηκολογεί και αποδέχεται τις απαιτήσεις τις Τρόικα και συνέχισε την πολιτική, απορρίφθηκε από το 61,3% του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει μια κατάφωρη παραβίαση του προγράμματος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε κερδίσει τις εκλογές και ήταν τιμωρία για αυτό που εκφράστηκε στο δημοψήφισμα που ήταν η εναντίωση στο νεοφιλελευθερισμό και απαίτηση για  δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία.

2. Η τελική ψηφοφορία για την τρίτη «διάσωση» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα και τους περισσότερους βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της νεοφιλελεύθερης αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι), σημαδοτεί με τραγικό τρόπο την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις δυάμεις της αντι-λιτότητας. Πάνω από το πολιτικό πεδίο ο Τσίπρας, οι υποστηρικτές των αντιλαϊκών μέτρων της Τρόικας,, η Ευρωπαϊκή ολιγαρχία και η Μέρκελ προσπαθούν να επιτύχουν την  απογοήτευση και την απελπισία της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης.

3. Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, δεν είναι αποκλειστικά θέμα «Ελληνικό» αλλά είναι κεντρικής σημασίας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως στη Νότια Ευρώπη. Αν οι πολιτικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και την Ισπανική Αριστερά συνεχίσει να στηρίζει τον Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ , θα ισχυροποιηθεί το μήνυμα ότι πραγματικά «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση" από τις περικοπές που φέρνει η λιτότητα, και την εξαθλίωση του λαού.

4. Αντιμετωπίζοντας το μήνυμα της παραίτησης, η ισπανική αριστερά πρέπει να λάβει τα διδάγματα από την ελληνική εμπειρία: Μια πολιτική υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι δυνατή, αλλά μόνο μέσω της αποτελεσματικής ρήξη με την λιτότητα, την εθνικοποίηση της τραπεζών και άλλων στρατηγικών τομέων της οικονομίας, μη πληρωμή του χρέους και έξοδο από το ευρώ.

5. Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα πρέπει να αξιολογείται με οποιοδήποτε τρόπο το αίτημα για εκλογές ως ένα σημάδι της δημοκρατικής βούλησης του Τσίπρα, αλλά ως ελιγμό για για να αποφευχθεί  το Εκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιούταν τον Σεπτέμβριο, και θα μπορούσε να απορρίψει τη συμφωνία τους με το Eurogroup και να ανακουφίσει τη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.



6. Είναι απαραίτητο, στο σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, μια διεθνής εκστρατεία για την υποστήριξη σε εκείνους που στην Ελλάδα εξακολουθούν να εκφράζουν την απόρριψη του μνημονίου  της τρόικας από την νομιμοποίηση του "ΟΧΙ"  που εκφράστηκε από τον ελληνικό λαό στο δημοψήφισμα .Δηλαδή, πρέπει να δώσουμε όλοι την στήριξη μας και την αλληλεγγύη μας προς τον νέο σχηματισμό, ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, υπό την ηγεσία του βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ΟΧΙ στη συμφωνία με το Eurogroup και το τρίτο πακέτο  «διάσωσης».

7. Από την Τοπική Συνέλευσητης  Νέρβα-CA IULV , λέμε ότι υπάρχουν εναλλακτικές, και πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ο Alberto Garzón να εκφράσει με σαφή, κατηγορηματικό και πειστικό τρόπο, την υποστήριξη της Ενωμένης (Ισπανικής) Αριστεράς στο νέο ελληνικό σχηματισμό, της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Το IU (Ενωμένη Αριστερά) να ενισχύσει τις δράσεις για την υποστήριξη των υποψηφίων της Λαϊκής Ενότητας στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές, από κοινού με άλλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και της Ισπανικής Αριστεράς για τη στήριξη της Λαϊκής Ενότητας.



Nerva, 14η Σεπτεμβρίου, 2015



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου