Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Συνέντευξη του Π. Λαφαζάνη στον ALPHA και τον Σπύρο Χαριτάτο


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε. ΣΤΟΝ ALPHA  ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΡΙΤΑΤΟ

ΜΕ ΤΟ 3% ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

ΤΟ BREXIT ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ CHINA TOWN ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ

Ο Παναγ. Λαφαζάνης μίλησε το πρωί στο ραδιόφωνο του Alpha και τον Σπύρο Χαριτάτο.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για ΟΛΠ και περιφερειακά αεροδρόμια εξαπέλυσε μέσα από τον Αlpha 989 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Ο Πειραιάς θα μετατραπεί σε China Town, σε πόλη λαθρεμπορίου και παραοικονομίας» είπε ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας υπογραμμίζοντας πως «η Cosco είναι κράτος εν κράτει στο λιμάνι». «Θα μπορούσε η Ελλάδα, με τα λιμάνια της δημόσια και ανασυγκροτημένα, να γίνει μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο με τεράστια οφέλη αλλά φθάσαμε στο σημείο να υπαγορεύει η Cosco νομοθετικές ρυθμίσεις, η κυβέρνηση να υπακούει και οι βουλευτές να ψηφίζουν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport o κ. Λαφαζάνης είπε πως «τα αεροδρόμια περνάνε σε γερμανικά χέρια με σκοπό να ελέγξουν τον ελληνικό τουρισμό και να καταστεί η χώρα γερμανική τουριστική αποικία».

Για τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε πως «θα έπρεπε να είναι φυλακή γιατί» -όπως είπε –«έχει κάνει μεγάλα σκάνδαλα, όπως το χάρισμα με «προίκα» της ΑΤΕ και του ΤΤ και δεν τον ελέγχουν. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει ούτε Αγροτική ούτε Ταμιευτηριακή Τράπεζα».

Για τις συντάξεις υπογράμμισε ότι «τον Αύγουστο θα έχουμε μεγάλες περικοπές στις συντάξεις».

Χαρακτήρισε «μεγάλο ψεύτη» τον κ. Κατρούγκαλο γιατί «λέει ότι δεν κόβει τις συντάξεις αλλά κάθε μήνα οι συνταξιούχοι βλέπουν να μειώνονται αυτά που παίρνουν». «Είναι κοροϊδία, δεν υπάρχει τσίπα σ’ αυτήν την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση καταφεύγει στην αλλαγή του, γιατί καταρρέει».

Πρόσθεσε ότι «με το όριο του 3% δεν υφίσταται απλή αναλογική. Ληστεύουν έδρες από τα μικρά κόμματα».
Για την ψήφο από τα 17 δήλωσε ότι προσωπικά δεν έχει αντίρρηση αλλά τόνισε πως «η κυβέρνηση με αυτή τη ρύθμιση ψάχνει εκλογικά ερείσματα και πελατειακές σχέσεις».

Απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση στις 19.00 στην Ομόνοια και την πορεία προς τα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Μέγαρο Μαξίμου κι από κει στο Σύνταγμα για την επέτειο του ΟΧΙ στο περσινό δημοψήφισμα, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του για έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Χαρακτήρισε το Brexit τη «μεγαλύτερη πολιτική βόμβα μετά το τέλος του Ψυχρού πολέμου» και τόνισε ότι «μετά από αυτή την εξέλιξη ο κόσμος και πολύ περισσότερο η Ευρώπη, δεν θα είναι ίδια».
Επεσήμανε ότι «το Brexit δίνει τη χαριστική βολή στην ευρωζώνη και την Ε.Ε.» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «το Βρετανικό δημοψήφισμα έχει αρχίσει να ξηλώνει την κάλτσα στην Ευρωζώνη και την ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου