Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΙΤΑΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Οι ασυνήθεις δηλώσεις του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα σχετικά με την έκδοση των οκτώ (8) Τούρκων στρατιωτικών συνιστούν πρόκληση σε βάρος του ελληνικού λαού και αντιπροσωπεύουν ευθεία εκβιαστική απειλή κατά της χώρας αλλά και ωμή επέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη, τη μόνη αρμόδια να κρίνει την έκβαση αυτής της υπόθεσης.

Η Τουρκία οφείλει να γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, αλλά μια χώρα στην οποία οι αποφάσεις οφείλουν να λαμβάνονται με βάση το διεθνές και εθνικό Δίκαιο και πρέπει να σέβονται στο ακέραιο τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κανόνες που τα διέπουν.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση και καθήκον να αντιδράσει στην πρόκληση του Τούρκου πρέσβη.

Η χώρα μας μπορεί να έχει καταστεί μνημονιακό πειραματόζωο λιτότητας από τους πιστωτές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δέχεται και να τη μεταχειρίζονται ως άβουλο «καρπαζοεισπράκτορα» και να καθίσταται έρμαιο της θρασύτητας κάθε γειτονικής χώρας.

Τι είχε πει ο Τούρκος πρέσβης:

Προειδοποιητικό μήνυμα για επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων έστειλε ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς, μιλώντας πριν από λίγο σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία.

Ο Τούρκος διπλωμάτης είπε πως εάν δεν εκδοθούν από την Αθήνα στην Άγκυρα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί τότε θα υπάρξει ισχυρό πλήγμα στις διπλωματικές θέσεις των δύο κρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου