Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας Αχαίας για την επέτειο δολοφονίας του καθηγητή, αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα


27 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Τιμούμε και φέτος τον καθηγητή-σύμβολο των σύγχρονων αγώνων της νεολαίας και της Αριστεράς, Νίκο Τεμπονέρα που δολοφονήθηκε άνανδρα από τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είχαν και τον ρόλο των ηθικών αυτουργών αποφασίζοντας την πάση θυσία εκκένωση των μαθητικών καταλήψεων, αλλά και τον ρόλο του φυσικού αυτουργού  με τον τότε Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Νίκο Καλαμποκα, να επιφέρει το μοιραίο χτύπημα. Η θυσία του  Νίκου Τεμπονέρα τότε δεν έγινε μάταια, αφού το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κοντογιαννόπουλου, της κυβέρνησης Μητσοτάκη,, αποσύρθηκε μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα στην πόλη μας, που ακολούθησαν

 Ο Νίκος Τεμπονέρας δε χάθηκε άδικα. Η αγωνιστική του στάση είναι οδηγός στους αγώνες των εργαζομένων  και της νεολαίας.  Ο δάσκαλος που θυσιάστηκε μαχόμενος στο πλευρό των μαθητών του, είναι ένα σύμβολο στον αγώνα για καλύτερη παιδεία, για την υπέρασπιση του δημόσιου σχολείου, για να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα να πάνε τα πράγματα αλλιώς.

27 χρόνια μετά, σε μια περίοδο τρομερής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, στην εποχή του ευρωμονόδρομου , τιμούμε την ηρωϊκή στάση του Νίκου Τεμπονέρα.

Σήμερα ιδιαίτερα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη εκδοχή των πολιτικών της ΕΕ, οι αγώνες θα πρέπει να ενταθούν. Αγώνες για εργασία για όλους, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για να σταματήσει η αφαίμαξη των μικρομεσαίων, να μην δοθεί κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση Τσίπρα για να κλείσει την Τρίτη αξιολόγηση.

27 χρόνια μετά, οφείλουμε να προστατέψουμε το νόημα της θυσίας του Νίκου Τεμπονέρα, απέναντι σε υποκριτικές αποδόσεις τιμών από αυτούς που σήμερα εφαρμόζουν ακόμα πιο σκληρές πολιτικές από αυτές που τότε, το 1991, εφάρμοσαν Μητσοτάκης και Κοντογιαννόπουλος

Η μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα παραμένει ζωντανή στους αγώνες ενάντια στα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα υπογράφουν, απέναντι στις επιταγές  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ιμπεριαλιστικών κέντρων,  εμπνέοντας τους αγώνες για μια καλύτερη και πιο δίκαιη ζωή.

ΟΛΟΙ-ΕΣ  ΤΗ ΤΡΙΤΗ 9 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου