Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Λαϊκή Ενότητα : "Η νομική αναγνώριση της αναδοχής και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια είναι δικαίωμα"


Η νομική αναγνώριση της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια είναι δικαίωμα


Η ανάγκη νομικής αναγνώρισης του δικαιώματος τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια συμπεριλαμβάνεται στις Θέσεις που ψηφίστηκαν από την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας.

Το ίδιο ισχύει, φυσικά, και για την αναδοχή των παιδιών.

Θεωρούμε ότι η χορήγηση του δικαιώματος αυτού αφενός κινείται προς το συμφέρον των  παιδιών, που πρωτίστως χρειάζονται  οικογενειακά περιβάλλοντα ασφάλειας, συντροφικότητας και αγάπης, και αφετέρου αίρει, μερικώς, απαράδεκτες διακρίσεις σε βάρος των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι οικογένειες των ομόφυλων ζευγαριών είναι κατάλληλες και για τεκνοθεσία και για αναδοχή, στο βαθμό που πλοιρούν τις προϋποθέσεις αυτές.

Υπενθυμίζουμε ότι χιλιάδες παιδιά ζουν σήμερα σε ακατάλληλα περιβάλλοντα και γίνονται θύματα ενδοοικογενειακής βίας, παρά το γεγονός ότι οι οικογένειες τους συγκροτούνται από ετερόφυλα ζευγάρια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωράει στο νομοσχέδιο για την αναδοχή, προκειμένου να παρακάμψει το αίτημα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Παράλληλα, έχουμε επίγνωση ότι η προώθηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή δεν γίνεται στη βάση ενός πραγματικού ενδιαφέροντος για τα παιδιά ή για τους ομοφυλόφιλους, αλλά στη βάση της προσπάθειας να επιδείξει ένα δήθεν «αριστερό» ή «ευαίσθητο» κοινωνικά προφίλ. Το οποίο, όμως,  έχει καταστρέψει ανεπανόρθωτα εδώ και καιρό με τις εξοντωτικές μνημονιακές πολιτικές της.

Πολιτικές  που έχουν οδηγήσει και οδηγούν βάναυσα χιλιάδες παιδιά και χιλιάδες ενήλικες σε συνθήκες απόγνωσης, στέρησης βασικών αγαθών και εξαθλίωσης, ετερόφυλους και ομοφυλόφιλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου