ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Λαπαβίσας Κώστας


Ο Κώστας Λαπαβίτσας είναι καθηγητής οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Σπούδασε στο London School of Economics και έκανε το διδακτορικό του στο Κολλέγιο του Birkbeck στο Λονδίνο. Ειδικεύεται σε χρηματοπιστωτικά θέματα και στην ιαπωνική οικονομία και έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων στα αγγλικά, ιαπωνικά και ελληνικά. Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, της Τουρκίας και άλλα, ενώ αρθρογραφεί στον ελληνικό και διεθνή Τύπο. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και σήμερα συνεχίζει με συνέπεια τον αντιμνημονιακό του αγώνα από τις τάξεις της Λαϊκής Ενότητας. 

 Γαβριηλίδης Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης σπούδασε αγρονόμος και τοπογράφος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με εξειδίκευση στην χωροταξία και περιβάλλον. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα . Έχει διατελέσει πρόεδρος του συλλόγου Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών στον ΠΣΑΤΜ τμήμα Δυτ. Ελλάδας, αντιπρόεδρος του συλλόγου Εργοληπτών Αχαΐας (μέλος της ΠΕΣΕΔΕ) και είναι εκλεγμένο μέλος της κεντρικής αντιπροσωπείας του ΤΕΕ με την παράταξη Ρ.Π.Μ. .Έχει λάβει μέρος σε κινήματα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού (φράγμα Πείρου-SaveGreekWater), στην διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ), και είναι ιδρυτικό μέλος και (πρώην) άμισθος πρόεδρος κοινωνικού συνεταιρισμού στην Πάτρα που κάνει Ανακύκλωση στην Πηγή με επιτυχία από τον Νοέμβριο του 2013. Τον Μάιο του 2014 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας στις Αυτοδιοικητικές εκλογές όπου και εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος στο Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας και είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΔΕ.
 
Κυπραίος Σκρέκας Βασίλειος

Ο Κυπραίος Βασίλης γεννήθηκε το 1990 και κατοικεί στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Βιολογικό Πάτρας το 2013 και σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Στρατεύτηκε στην αριστερά από το 2008, είχε συνδικαλιστική δράση στον σύλλογο Βιολογικού όπου και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών
εκπροσωπώντας την Αριστερή Ενότητα και το Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας. Ήταν υποψήφιος με τη δημοτική παράταξη Ανυπότακτη Πολιτεία με επικεφαλής τον Χρήστο Πατούχα και είναι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Είναι ιδρυτικό στέλεχος της πολιτικής οργάνωσης Παρέμβαση.

Κοίλιας Σωτήρης


Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αγροτικών Γιατρών Αχαϊας 1986-1987). Αναπληρωματικό μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Σισμανόγλειου Γ.Ν. Αττικής. 4 φορές εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του ΣΕΥΠΙΚΑ Αιγίου όπου υπήρξα και Πρόεδρος για μία 3ετή θητεία, διετέλεσα δε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας, ενώ ήμουν και εκπρόσωπος στην ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. Από το 1996 και για 6 3ετείς θητείες είμαι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, όπου σήμερα για 2η συνεχόμενη θητεία ασκώ τα καθήκοντα του Προέδρου, ενώ έχω διατελέσει και στις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα. Είμαι εκλεγμένος για 3η συνεχή φορά σαν εκπρόσωπος του ΙΣ Αιγίου στην ΓΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Στις 2 τελευταίες εκλογικές διαδικασίες του ΠΙΣ ήμουν υποψήφιος για το ΔΣ του ΠΙΣ με το ‘Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών’. Υποψήφιος με τον Στάθη Κεραμιδά στις Νομαρχιακές του 2006. Υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές του 2010 με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Υποψήφιος για τις Περιφερειακές εκλογές με τον Βασίλη ΧατζηλάμπρουΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’ το 2014.

 
 Μπιλιανού Παναγιώτα (Τέτα)Η Τέτα Μπιλιανού γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόφοιτη του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, ζει και εργάζεται στην Πάτρα ως ηλεκτρολόγος μηχανικός. Συμμετείχε ενεργά στις μεγάλες κινητοποιήσεις των πλατειών το 2011 και στις λαϊκές συνελεύσεις της Πάτρας. Στις δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια με την Ανυπότακτη Πολιτεία. Μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απ’ την οποία αποχώρησε πρόσφατα και εντάχθηκε στην Λαϊκή Ενότητα για την προοπτική δημιουργίας ενός ευρύτερου μετώπου της αριστεράς.


Τσεκούρας Παύλος
Γεννήθηκε στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας. Ζει εδώ και 20 χρόνια στην Πάτρα. Σπούδασε την δεκαετία του ΄70 στην Αθήνα, στην Γυμναστική Ακαδημία. Εντάχτηκε εκείνη την περίοδο της μεταπολίτευσης, στο κίνημα των μαζικών και ριζοσπαστικών διεκδικήσεων και στο κομμουνιστικό κίνημα. Από τότε πορεύεται με την εδραιωμένη πεποίθηση του ενεργού πολίτη και της ανιδιοτελούς προσφοράς και πάλης για να αλλάξει ο κόσμος προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και πάλεψε για τον αριστερό και ριζοσπαστικό χαρακτήρα του εγχειρήματος. Αποχώρησε συντεταγμένα από αυτόν, τον Αύγουστο του 2015, ως μέλος του Κόκκινου Δικτύου. Υπηρέτησε σαν καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρέβεζα, την Αρχαία Ολυμπία και την Πάτρα, με ενεργή συμμετοχή στο εκπαιδευτικό κίνημα. Είναι ενεργό μέλος στα κινήματα της πόλης, ιδιαίτερα στις διεκδικήσεις ενάντια στα διόδια, ενάντια στα χαράτσια (Επιτροπή Αγώνα Παραλίας - Μέτωπο του ΟΧΙ), στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα.

 Λέφα Νίκη
Η Νίκη Λέφα είναι συνταξιούχος δασκάλα και M.Sc. στις Επιστήμες Αγωγής. Ήταν τέως γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας. Συμμετέχει στην Κίνηση πολιτών ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας καθώς και σε δομές αλληλεγγύης. 


Ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και του συντονιστικού της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας μέχρι τον Αύγουστο του 2015. 


Σαρδελιάνος Αλέξιος


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καλάβρυτα το 1957. Επαγγελματικα ασχολήθηκε σαν ελεύθερος επαγγελματίας και ταυτόχρονα κτηνοτρόφος. Πολιτικά υπήρξε από το 1976 μέλος της ΚΝΕ Καλαβρύτων και στη συνέχεια του ΚΚΕ μέχρι το 1990, όπου στη συνέχεια υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς. Σαν κτηνοτρόφος συμμετείχε ενεργά σε όλους τους μεγάλους αγώνες της Αγροτιάς στο νομό αλλά και πανελλαδικά. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων επί σειρά ετών και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.


Μπάλαρη Αναστασία (Σούζη)


 Διπλωματούχος Η/Μ Μηχανικός ΑΠΘ. Σπούδασε Οικονομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σύμβουλος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Σύμβουλος Εκπαίδευσης. Φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Θεσ/νίκης συμμετείχε στον Αντιδικτατορικό Αγώνα και στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1973. Μέλος του ΚΚΕ σε Θες/νίκη και Αθήνα συνέβαλε στην ίδρυση Επιστημονικών και Εργασιακών συλλόγων Μηχανικών. Ασχολήθηκε με τον λαϊκό πολιτισμό και την παράδοση. Εργάσθηκε στην ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ , την Τεχνική Εκπαίδευση , τον ΟΤΕ και ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχ/κός. Διηύθυνε Εκπαιδευτικό Κέντρο. Στις εκλογές 1989 μετά την αποχώρηση από το ΚΚΕ ήταν υποψήφια βουλευτής στη Θες/νίκη με το Εργατικό Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο (ΕΑΜ) . Συμμετέχει σε κινήματα Λαϊκών Συνελεύσεων και Δομών Αλληλεγγύης. Είναι μέλος της Κομμουνιστικής Τάσης και υπήρξε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας από όπου παραιτήθηκε μετά την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Με την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας τίθεται στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων που διεκδίκησαν με το μεγάλο ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου μια ζωή ανθρώπινη με προοπτική και ελπίδα. Είναι μητέρα τριών νέων επιστημόνων.Χριστοδούλου Παναγιώτης

 Γεννήθηκε το 1985 στην Άρτα και ζει στην Πάτρα από το 2003 όπου σπούδασε και εργάζεται. Η σχέση του με την αριστερά ξεκίνησε στο φοιτητικό κίνημα ενάστια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια το 2006, συνεχίστηκε με προβληματισμούς στην εξέγερση του Δεκέμβρη , ωρίμασε στο κίνημα των πλατειών,τα τοπικά αντιρατσιστικά καιωαντιφασιστικά κινήματα και τελικά καταστάλαξε στη μάχη του ΟΧΙ. Υπήρξε στο παρελθόν μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, μέλος της Νομαρχιακής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αποχώρησε ως μέλος του συντονιστικού της οργάνωσης πόλης της Νεολαίας. Πλέον ανήκει στην Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση που συμμετέχει στη Λαϊκή Ενότητα. Εργάζεται ως γιατρός σε τοπική μη κυβερνητική οργάνωση στην περίθαλψη μεταναστών, προσφύγων και ανασφάλιστων ενώ είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Μονάδων Υγείας στο ανοιχτό πανεπεπιστήμιο. Είναι Πρόεδρος της ΔΕ του σωματείου άνευ ειδικότητας νέων ιατρών Αχαΐας.
 
Σπαρτινός ΔημήτριοςΓεννήθηκε το 1954 στην Πάτρα. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και πήρε το διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εργάστηκε στη Βιομηχανία και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Πατρών σαν Λέκτορας.
Ήταν μέλος της Αντιδικτατορικής ΕΦΕΕ και στέλεχος της ΚΝΕ, του ΚΚΕ, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ιδρυτικό μέλος της Λαϊκής Ενότητας και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Αχαΐας.