Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Περιοδεία του προέδρου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Λέσβ


Ο πρόεδρος της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέφτηκε σήμερα Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου τη Λέσβο όπου μέχρι το μεσημέρι συναντήθηκε στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης με τους εργαζόμενους σε αυτό και μίλησε σε συγκέντρωσή τους, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου συναντήθηκε αρχικά με το Διοικητή του Βασίλη Μουζάλα και ακολούθως συναντήθηκε και μίλησε με εκπροσώπους των εργαζομένων του Νοσοκομείου και στους εργαζόμενους.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τις ομιλίες του τόνισε μεταξύ άλλων:
«Αποτελεί εθνικό και οικονομικό έγκλημα η ιδιωτικοποίηση η ιδιωτικοποίηση, στην πραγματικότητα το ξεπούλημα, των περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων είναι και το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.
Η παράδοση των αεροδρομίων στα Γερμανικά και τα εγχώρια διαπλεκόμενα συμφέροντα, αποτελεί στην ουσία παράδοση των τοπικών κοινωνιών στους πιο ανελέητους κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς και ειδικότερα άλωση του τουρισμού από ξένα συμφέροντα σε βάρος της τοπικής οικονομίας Η ΛΑΕ αγωνίζεται για τη ματαίωση της πώλησης των αεροδρομίων και την ανασυγκρότησή τους υπό δημόσια ιδιοκτησία και τοπικό κοινωνικό έλεγχο».
Αναφερόμενος στην Υγεία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι:
«Το μέγα θύμα των μνημονίων της άγριας λιτότητας και ειδικότερα του τρίτου μνημονίου της κυβέρνησης Τσίπρα, είναι το εθνικό δημόσιο σύστημα υγείας που οδηγείται σε κατάρρευση και διάλυση με τους απλούς πολίτες να επιβαρύνονται οικονομικά, να ταλαιπωρούνται και να μην μπορούν να νοσηλευτούν. Η προβληματική εικόνα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και το δουλεμπόριο των εργασιακών σχέσεων που επικρατεί εκεί, είναι πολύ χαρακτηριστικά».
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε επίσης:
«Τα μνημόνια και το νέο τρίτο μνημόνιο σβήνουν από τον τόπο την ελπίδα και οδηγούν στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα αλλά και στην ύφεση χωρίς τέλος.
Η χώρα όσο ποτέ χρειάζεται να βάλει τέρμα στα μνημόνια, τέρμα στη λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις, τέρμα στη φορολεηλασία τω λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων, τέρμα στην εθνική υποτέλεια.
Η Ελλάδα έχει άμεση ανάγκη ένα προοδευτικό πρόγραμμα παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης που θα στηρίξει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος. Θα στηρίξει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου. Θα προσφέρει ισχυρή ρευστότητα στην οικονομία με ένα ισχυρό δημόσιο πρόγραμμα επενδύσεων και ισχυρή ευνοϊκή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μαζί με τον τερματισμό της φορολεηλασίας τους.
Η Γερμανική ευρωζώνη όχι μόνο δεν αντέχει αλλά και θεωρεί ανεπίτρεπτο ένα τέτοιο αντιμνημονιακό προοδευτικό ελληνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας.
Η αμφισβήτηση της ευρωζωνικής Γερμανικής φυλακής και της νεοαποικιακής θέσης της χώρας μας σε αυτήν αποτελεί τον ελπιδοφόρο δρόμο διεξόδου και ανόρθωσης της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου