Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Διαψεύσεις που διαψεύδονται από την μνημονιακή πραγματικότητα


Η διάψευση του Υπουργού εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων κου Κατρούγκαλου στα δημοσιεύματα για μειώσεις συντάξεων πάνω από 1.000 ΕΥΡΩ είναι αναξιόπιστη και παραπλανητική.
Ο Υπουργός ισχυρίζεται μεν ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες μειώσεις, αποσιωπώντας, ότι η πρόσφατη αύξηση των εισφορών ήταν οριζόντιο μέτρο, αφήνει όμως ορθάνοιχτη την πόρτα σε μειώσεις συντάξεων σε μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων, μερικές από τις οποίες ήδη έχουν δρομολογηθεί, ενώ άλλες προβλέπονται με σαφήνεια στο τρίτο μνημόνιο.

Ας αφήσει ο κος Υπουργός τις διαψεύσεις που διαψεύδονται από την ζοφερή πραγματικότητα του 3ου μνημονίου που προδιαγράφει μια νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα. Το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια.

Το ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική στα πλαίσια ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης,
η οποία μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με αύξηση των πόρων που θα προέλθουν από την αύξηση του όγκου της εργασίας , του εργατικού εισοδήματος ,του χτυπήματος της εισφοροδιαφυγής, της αποκατάστασης των αποθεματικών των ασφαλιστικών οργανισμών. Έτσι μόνο μπορούν να διασφαλιστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με ενωτικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες θα αποτρέψουν την επερχόμενη αντιασφαλιστική καταιγίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου