Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση Κώστα Λαπαβίτσα, για την υποψηφιότητα του στην Αχαία, με την Λαϊκή Ενότητα

Η πρόταση να τεθώ επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στην Αχαΐα ήταν ιδιαίτερα τιμητική για μένα και την αποδέχθηκα με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου.

Στη χώρα μας υπάρχει σήμερα μια ευρύτατη μνημονιακή συμπολίτευση που την απαρτίζουν πέντε κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΝΔ/Ποτάμι/ΠΑΣΟΚ. Η μόνη πραγματική αντιπολίτευση που εκπροσωπεί τον αντι-μνημονιακό αγώνα του ελληνικού λαού και το μεγάλο Όχι στο δημοψήφισμα είναι η Λαϊκή Ενότητα.

Όλες οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν το ίδιο πρόγραμμα για τη χώρα: το τρίτο Μνημόνιο που συνεχίζει την καταστροφική πορεία των δύο προηγουμένων. Το νέο Μνημόνιο είναι καταδίκη για την χώρα, πράγμα που καταλαβαίνει καλά ο ελληνικός λαός.

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα αντι-μνημονιακό πρόγραμμα που θα φέρει κοινωνική αλλαγή, ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι απολύτως αδύνατον να εφαρμοστεί εντός του πλαισίου της ΟΝΕ.

Η Λαϊκή Ενότητα έδειξε την αξιοπιστία της όταν είχε το θάρρος να πει Όχι στο νέο μνημόνιο, μένοντας πιστή στο Όχι που είπε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα. Έχει ένα εφικτό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα για τη χώρα σε αντίθεση με το πρόγραμμα των μνημονίων.


Οι πολίτες της Αχαΐας, με τις δημοκρατικές και αγωνιστικές ευαισθησίες που τους χαρακτηρίζουν, θα στηρίξουν αποφασιστικά τη Λαϊκή Ενότητα. Η ξεχωριστή θέση που πάντα είχε η Αχαΐα στην ελληνική πολιτική ζωή θα δώσει εξαιρετική σημασία στην ψήφο τους. Από την πλευρά μου δεσμεύομαι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια για να βγει η χώρα μας από το μνημονιακό βούρκο και να αντιμετωπιστούν με επιτυχία τα προβλήματα του λαού της Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου