Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Όλοι στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων έξω από το Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29) την Τετάρτη 21/10/15 και ώρα 13.00μμ


Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Η κυβέρνηση Τσίπρα σε συνεργασία με ΝΔ-ΠAΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο μεθοδεύει την ολοκληρωτική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης με πρώτο στόχο το ΜΤΠΥ. Το ΜΤΠΥ που λειτουργεί από το 1867, ιδρύθηκε από τους ίδιους τους εργαζομένους και στηρίζεται στις εισφορές τους, οδηγείται σε κατάρρευση με διαχρονική ευθύνη των όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και ιδιαίτερα των τελευταίων μνημονιακών εξ αιτίας της λεηλασίας της περιουσίας του, την κατάργηση των κοινωνικών πόρων αλλά και της κατάργησης του νόμου 4325/2015, νόμου Στρατούλη που έδινε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του ταμείου.

Θα ακολουθήσουν και τα επόμενα ταμεία και η κυβέρνηση Τσίπρα θα ετοιμάζεται για την υλοποίηση της πρότασης σοφών που θα εκμηδενίσει τις ήδη περικεκομμένες συντάξεις και θα καταργήσει ουσιαστικά τα προνοιακά επιδόματα.

Στόχος τους είναι η πλήρης ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι συνέπειες για τους συνταξιούχους, για την ελληνική οικογένεια, συνολικά για την ελληνική κοινωνία θα είναι τρομακτικές.

Να μην έχουν αυταπάτες η μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα και οι σύμμαχοι της, ότι ο ελληνικός λαός θα συναινέσει στην καταστροφή του.

Η αντίσταση θα είναι μεγάλη. Η αντίσταση και οι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων και όλης της ελληνικής κοινωνίας θα οδηγήσουν σε ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και σε μια νέα πορεία για το λαό και τον τόπο.

Όλοι στο συλλαλητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου