Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ «ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε.»


Για δεύτερη συνεχή μέρα δυνάμεις των ΜΑΤ, με χρήση βίας και χημικών, και με 8 προσαγωγές, που προστέθηκαν στις 4 χθεσινές, επιχείρησαν σήμερα το πρωί να λειτουργήσουν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός στο εργοστάσιο της «Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε.» στα Γιάννενα.

Η αστυνομική βία, που ασκείται με εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, αποβλέπει στην καταστολή της απεργιακής κινητοποίησης των εργατών, οι οποίοι ζητούν την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους και την καταβολή δεδουλευμένων που αρνείται να τους εξοφλήσει η εργοδοσία. Επιπλέον, ακολουθεί την απαράδεκτη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία, η οποία, εντούτοις, συνεχίζεται με απόφαση του Εργατικού Κέντρου.

Η κατ’ επανάληψη εξαπόλυση των ΜΑΤ κατά των απεργών εργατών της «Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε.» αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της πολιτικής με την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου επιχειρεί να αντιμετωπίσει τη διογκούμενη δυσαρέσκεια των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία, και απέναντι στο φάσμα της εξαθλίωσης που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική.

Την απάντηση θα τη δώσει αύριο ο εργαζόμενος λαός με την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίησή του και με τη συνέχιση του αγώνα του ενάντια στην πολιτική της λιτότητας και της καταστολής των αγωνιστικών του εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου