Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Με το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ ο Τσίπρας ολοκληρώνει το μισοτελειωμένο έργο των προηγούμενων.


Η κατ’ όνομα αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το νεοφιλελεύθερο μνημονιακό της κατήφορο ολοκληρώνοντας το έργο των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά –Βενιζέλου.

Ξεπουλάει τον ΑΔΜΗΕ αντί πινακίου φακής και με την εκ νέου αποτίμηση της λογιστικής αξίας του ΑΔΜΗΕ υποτιμά σε ένα ακόμα πιο εξευτελιστικό τίμημα τον ΑΔΜΗΕ, του οποίου η πραγματική αξία είναι περίπου τα €8,0δις. Η κυβερνητική προπαγάνδα ότι δήθεν διατηρείται ο δημόσιος χαρακτήρας του είναι ψεύδος προς παραπλάνηση των αφελών. Διότι πραγματικό αφεντικό στον ΑΔΜΗΕ, θα είναι ο εκπρόσωπος του στρατηγικού επενδυτή καθώς αυτός θα έχει το management και άρα αυτός θα ελέγχει την εταιρεία παρόλο που αυτό είναι έξω από κάθε νομιμότητα και λογική, δηλαδή ο έχων την μειοψηφία να είναι το πραγματικό αφεντικό του ΑΔΜΗΕ. Επίσης η απώλεια του πλειοψηφικού μέρους στο άμεσο μέλλον είναι προδιαγεγραμμένη, καθώς με μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέσω του χρηματιστηρίου το Δημόσιο θα απολέσει και την (τυπική) πλειοψηφία των μετοχών, όπως ακριβώς συνέβη με τις τράπεζες.

Όσοι μεταλλαγμένοι «αριστεροί» αρχίσουν να επικαλούνται ευρωπαϊκές οδηγίες και διάφορες άλλες κλισέ δικαιολογίες που προέβαλλαν και οι προηγούμενοι, τους υπενθυμίζουμε:

Η διαχείριση των ηλεκτρικών δικτύων είναι ταυτόσημη με την Εθνική ανεξαρτησία και την κυριαρχία μιας χώρας κάτι που ακόμα και ο κ. Ντάισελμπλουμ επικαλέσθηκε όταν ως υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας δεν πούλησε την κρατική ΤΕΝΕΤ, που διαχειρίζεται το αντίστοιχο ηλεκτρικό σύστημα της Ολλανδίας.

Ο ΑΔΜΗΕ είναι κερδοφόρος και οι χρεώσεις είναι ρυθμιζόμενες και ελεγχόμενες από την ΡΑΕ και τη ΕΕ.

Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Οδηγία που να καθορίζει ποιο πρέπει να είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του διαχειριστή.

Ο ΑΔΜΗΕ λόγω του θεσμικού του ρόλου ως διαχειριστή του Συστήματος δεν είναι παίκτης της αγοράς και δε συμμετέχει σε αυτήν και έχει πιστοποιηθεί για την ανεξαρτησία της λειτουργίας του από την ίδια την ΕΕ.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την καταστροφική ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η οποία θα έχει αρνητικές συνέπειες στην ύπαρξη της ΔΕΗ και καλεί τους εργαζόμενους στον όμιλο ΔΕΗ και τον ελληνικό λαό να δημιουργήσουν ένα πλατύ μέτωπο υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ και να ανατρέψουν αυτήν την κυβερνητική πολιτική που ξεπουλά τις δημόσιες υποδομές και την δημόσια περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου