Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Κάλεσμα της ΠΓ της ΛΑΕ για κλιμάκωση των αγώνων των αγροτών


Η ΠΓ της ΛΑΕ χαιρετίζει την αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα των αγροτών που συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τον αγώνα τους παρά τις προσπάθειες επικοινωνιακής διαχείρισης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ο μεγαλειώδης αγώνας της αγροτιάς, η απεργία της 4/2 με την πολύ μεγάλη συμμετοχή και την διενέργεια διαδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα-ακόμα και σε πόλεις που πρώτη φορά πραγματοποιούνται διαδηλώσεις, οι μεγάλες κλαδικές κινητοποιήσεις, όπως των νοσοκομειακών ενάντια στην καταρρέουσα δημόσια υγεία, οι πρωτοφανείς κινητοποιήσεις στους κλάδους των ελευθέρων επαγγελματικών, δείχνουν ότι η αγωνιστική διάθεση πλατιών λαϊκών μαζών μπορεί να ανατρέψει το ασφαλιστικό έκτρωμα και να κλονίσει συθέμελα την αντιλαϊκή  μνημονιακή πολιτική.

Στην πράξη συγκροτείται μια κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων με μικροαστικά στρώματα της υπαίθρου και της πόλης που καταστρέφονται προκειμένου να αποπληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές και να αναδιαρθρωθούν οι αντίστοιχοι παραγωγικοί κλάδοι με τη δημιουργία μεγάλων κεφαλαιουχικών εκμεταλλεύσεων. Ιδίως το ξεκλήρισμα της αγροτιάς έχει μια στρατηγική σημασία καθώς υπονομεύει τη δυνατότητα της χώρας να διατηρεί μια διατροφική επάρκεια που θα της επέτρεπε να ακολουθήσει ένα αυτόνομο δρόμο πέρα από υποτέλειες και επιτροπείες

Στο έδαφος αυτής της κοινωνικής αναταραχής το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό επιχειρεί να ανασυστήσει ένα σάπιο ενδομνημονιακό δικομματισμό. Με τη βοήθεια των ΜΜΕ θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι το ασφαλιστικό εμπεριέχεται στο τρίτο μνημόνιο που ψηφίσαν όλα τα μνημονιακά κόμματα. Ο λαός οφείλει να τους σαρώσει και αυτούς και τα μνημόνια τους, ανοίγοντας ένα δρόμο αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, χωρίς μνημόνια, χωρίς την μέγγενη του χρέους, χωρίς την λιτότητα που επιβάλλουν οι συνθήκες της ευρωζώνης.

Η ΛΑΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους να εντείνουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Να ενισχύσουν τον συντονισμό τους, διαμορφώνοντας κοινά συντονιστικά ανά περιοχή, προκειμένου να ενισχυθούν τα αγροτικά μπλόκα, οι απεργίες  και οι καταλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου