Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Ο Παν. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, σχολιάζοντας δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής (6/3) για το Τουρκικό έγγραφο προς το ΝΑΤΟ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

''To αποκαλυπτικό έγγραφο, το οποίο κατέθεσε η Τουρκία στο ΝΑΤΟ, σε σχέση με τις δραστηριότητες του τελευταίου στο Αιγαίο, αποδεικνύει ότι το Τουρκικό καθεστώς αξιοποιεί ως όχημα τη Νατοϊκή εμπλοκή στον Αιγιακό χώρο για να προωθήσει με τον πλέον απροκάλυπτο, αναβαθμισμένο και επίσημο τρόπο την ''γκριζοποίηση'' του Αιγαίου.

Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές η Ελλάδα να στηρίζει και να συμμετέχει σε μια Νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο, μέσω της οποίας αμφισβητούνται άμεσα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, με σκοπό να προκληθούν απαράδεκτα τετελεσμένα.

Η παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα και το υποτελές μνημονιακό πολιτικό μπλοκ φέρουν κάτι παραπάνω από εγκληματικές εθνικές ευθύνες γιατί συναίνεσαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τη Νατοϊκή εμπλοκή στο Αιγαίο.

Ακόμα βαρύτερες είναι οι εθνικά εγκληματικές  αυτές ευθύνες τους, όταν συνεχίζουν να παρέχουν στήριξη στο ρόλο του ΝΑΤΟ, την ώρα που το τελευταίο φαίνεται να συμμορφώνεται με τις  απαιτήσεις της Τουρκίας, οι οποίες αμφισβητούν ακόμα και την ελληνικότητα νησιών του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση καλείται να σταματήσει  αυτήν την χωρίς προηγούμενο τακτική. Να σταματήσει αμέσως κάθε συμμετοχή και κάθε εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ως απαράδεκτη και υπονομευτική για τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και για την ειρήνη και την προάσπιση του διεθνούς δικαίου που αφορά τους πρόσφυγες.''


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου