Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

ΑΙΓΙΟ: ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ + ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στηνκατάμεστη και με όρθιους αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Αίγιο η πολιτική συγκέντρωση της ΛΑ.Ε. με ομιλητή τον Πανάγ. Λαφαζάνη.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε. βρέθηκε από το πρωί στο Αίγιο και πρώτα απ' όλα επισκέφθηκε, μαζί με τα τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε., το εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων έξω από την πόλη.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης συναντήθηκε με τον διευθυντή του εργοστασίου, επισκέφτηκε τους χώρους δουλειάς, ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα της επιχείρησης και συζήτησε μαζί τους.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε την αμέριστη στήριξη της ΛΑ.Ε. στα αμυντικά συστήματα, το δημόσιο χαρακτήρα τους και την ανασυγκρότηση τους. Επεσήμανε εμφατικά την ανάγκη προσλήψεων για την συνέχιση και αναβάθμιση του εργοστασίου, ενώ υπογράμμισε τις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές του, εφ' όσον εκδηλωθεί ισχυρή πολιτική βούληση για να στηριχθεί.
Στη συνέχεια ο Παναγ. Λαφαζάνης περιόδευσε στο κέντρο του Αιγίου όπου γινόταν θερμά δεκτός από τους πολίτες και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα της περιοχής και της χώρας, ιδιαίτερα την εναλλακτική λύση για τον τόπο που προτείνει η ΛΑ.Ε., απέναντι στην οποία υπήρχε ευνοϊκότατη υποδοχή.
Το απόγευμα ο Παναγ. Λαφαζάνης παρευρέθηκε σε σύσκεψη όλων των τοπικών φορέων της πόλης στο Εργατικό Κέντρο και ενημερώθηκε για τα οξύτατα προβλήματα που μαστίζουν την περιοχή του Αιγίου κυρίως την πανύψηλη ανεργία, την άσχημη κατάσταση της εκπαίδευσης και του δημόσιου συστήματος υγείας, τα κρίσιμα προβλήματα επιβίωσης των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής αλλά και τα μεγάλα οικολογικά προβλήματα ιδιαίτερα της κορινθιακής θάλασσας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ
ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ + ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Ο Παναγ. Λαφαζάνης μιλώντας στο Εργ. Κέντρο τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
“Αντιλαϊκά μέτρα ύψους 9 δισ., ιδιαίτερα υπό τις σημερινές καταστάσεις εξαθλίωσης που περνάει ο λαός μας, ούτε στρατός κατοχής κι αν υπήρχε στον τόπο δεν θα μπορούσε να τα περάσει και κυρίως να τα εφαρμόσει.  
Η χώρα παρά το κλίμα κοινωνικής ακινησίας που μοιάζει να κυριαρχεί, βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης εργατικής και λαϊκής εξέγερσης, που θα σαρώσει τα παλιά κατεστημένα και θα βάλει τη χώρα σε δημοκρατική, αντιμνημονιακή κατεύθυνση.  
Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Ο Αλ. Τσίπρας επιχειρεί να αποφύγει την κατάρρευση αναζητώντας νέους τυχοδιωκτισμούς και εκβιαστικά διλήμματα, έτοιμος και αδίστακτος να ρίξει τη χώρα σε νέες περιπέτειες, προκειμένου να κρατήσει τη πρωθυπουργική καρέκλα”.  
Σε άλλο σημείο ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε:  
Τσίπρας και Μητσοτάκης, παρά τις διαφορετικές προελεύσεις τους, μοιάζουν στη νοοτροπία, στις αντιλήψεις και στις τακτικές ως δύο σταγόνες νερού.  
Και οι δύο διακατέχονται από αβάσταχτη απληστία για την εξουσία, λένε με μεγάλη ευκολία ψέματα, καταφεύγουν αδίσταχτα στη δημαγωγία, έχουν ως σήμα κατατεθέν την βαθιά υποτέλεια, που προς μεγάλη ειρωνεία αποκαλούν “νέο πατριωτισμό”, ενώ έχουν κοινό πρόγραμμα τη μνημονιακή λεηλασία.  
Είναι κρίμα για τον ελληνικό λαό και μάλιστα σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις να εμφανίζονται ως διεκδικητές της εξουσίας δύο παραδομένοι και επικίνδυνοι πολιτικοί”.  
Σε άλλο σημείο ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε:  
“Μόνο με τη διαμόρφωση εθνικού νομίσματος σε συνδυασμό με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα μπορεί να μπει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά, να ανακοπεί η λεηλασία μισθών και συντάξεων και να ενισχυθούν τα λαϊκά εισοδήματα.  
Ο φόβος απέναντι στο εθνικό νόμισμα είναι ο φόβος που καλλιεργούν οι επικυρίαρχοι απέναντι στην ανάγκη να αποκτήσει ο τόπος μας πραγματική ανεξαρτησία και ελευθερία.  
Με την παλιά δραχμή δεν είχαν ποτέ κοπεί μισθοί και συντάξεις, παρά το ότι δεν είχαμε φιλολαϊκές κυβερνήσεις.  
Αντίθετα, με τη παλιά δραχμή και με τη συμβολή των αγώνων του λαού μας, οι μισθοί και οι συντάξεις μάλλον βελτιώνονταν και ενισχύονταν.  
Η έξοδος από την ευρωζώνη στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, με διαγραφή του χρέους, γενναία σεισάχθεια στο ιδιωτικό χρέος και εθνικοποίηση των τραπεζών είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της οικονομίας. Όπως είναι ο μόνος δρόμος όχι μόνο για να στηριχθούν αλλά και να ενισχυθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και κυρίως να πολλαπλασιαστούν οι θέσεις εργασίας.  
Η έξοδος απ' την ευρωζώνη με ριζοσπαστικό πρόγραμμα είναι έξοδος από την κρίση, είναι ο τρόπος και το εργαλείο για την ανακοπή της εξαθλίωσης και την ανάκαμψη των λαϊκών εισοδημάτων”.
---000_aigio1
---000_aigio2
---000_aigio4
---000_Aigio_01
---000_Aigio_02
---000_Aigio_03
---000_Aigio_04
---000_Aigio_05
---000_Aigio_06
---000_Aigio_07
Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου