Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΟΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ


Η πρώτη μέρα των απελάσεων προσφύγων στην Τουρκία, χθες, δείχνει την συνέχεια που επιφυλάσσεται στην μεγάλη πλειοψηφία τους. Η εφαρμογή της ντροπιαστικής συμφωνίας χαράζει τα σύνορα του ολοκληρωτισμού εντός του οποίου καλούνται να υποταχθούν όλες οι κοινωνίες της ΕΕ.

Η πολιτική αυτή στο όνομα του πολιτικού ρεαλισμού "γιατί οι ευρωπαίοι έκλεισαν τα σύνορα και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς", αναδεικνύει τον κυνισμό της κυβέρνησης. Θεωρεί μάταιη κάθε προσπάθεια πίεσης και σύγκρουσης με την ΕΕ και πάει στο άλλο άκρο. Πλέον, στην πράξη πρωτοστατεί στην κατάργηση της συνθήκης της Γενεύης.

Με την ίδια λογική υλοποιεί πιστά το τρίτο μνημόνιο σαν αναγκαίο για την κανονικοποίηση και μονιμοποίηση της φτώχειας και του αυταρχισμού. Το ίδιο σύστημα και οι ίδιες ιμπεριαλιστικές πολιτικές που αποσταθεροποίησαν και κατέστρεψαν τις πατρίδες των προσφύγων καθώς και το παρόν και το μέλλον της κοινωνικής πλειοψηφίας στις χώρες της ΕΕ καταδιώκουν τους πρόσφυγες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα της ΕΕ.
Πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, γι' αυτό και ο αγώνας ενάντια στους πολέμους, τα κλειστά σύνορα της Ευρώπης – Φρούριο και τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας είναι κοινός για Έλληνες και μετανάστες.
Επιτροπή Δικαιωμάτων της Λαϊκής Ενότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου