Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την τούρκική στρατιωτική εισβολή στη Συρία και τη διαμόρφωση “ουδέτερης ζώνης” υπό τούρκικο έλεγχο στο Συριακό έδαφος, οι οποίες έχουν ως στόχο τους Κούρδους της Συρίας αλλά και αποβλέπουν σε δεύτερο στάδιο στον έλεγχο από την Τουρκία των Συριακών εξελίξεων.

Η Τούρκική εισβολή στη ΣΥΡΙΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ και τις ευλογίες της ΕΕ, είναι απαράδεκτη, παράνομη και άκρως επικίνδυνη για την κατάσταση και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Η Συριακή κρίση μπορεί και πρέπει να επιλυθεί μόνο βάση της διεθνούς νομιμότητας, με ένα ουσιαστικό διάλογο μέσα στη Συρία, στον οποίο, με θεμέλιο τις αρχές και αποφάσεις του ΟΗΕ, θα συμμετέχουν όλες οι εθνότητες και θρησκευτικές ομάδες της Συρίας και φυσικά οι Κούρδοι, των οποίων τα δικαιώματα πρέπει να κατοχυρωθούν και να γίνουν απολύτως σεβαστά.

Αυτήν την ώρα η Ελλάδα μαζί με όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις της περιοχής πρέπει να ζητήσει την άμεση διακοπή της τουρκικής εισβολής στη Συρία και την άμεση αποχώρηση όλων των τουρκικών δυνάμεων από το Συριακό έδαφος.

Αποτελεί τραγωδία για τη χώρα μας, μπροστά σε εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που αλλάζουν όλα τα δεδομένα, η μνημονιακή Ελλάδα να παραμένει παθητικός θεατής και να κινείται ως δορυφόρος των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Σήμερα όσο ποτέ είναι ρεαλιστικό και απόλυτα αναγκαίο η χώρα μας να ακολουθήσει μια αντιμνημονιακή πορεία, να αποτινάξει τη νεοαποικιακή κηδεμονία και να κατακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία, εφαρμόζοντας μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που θα έχει ως μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των νομίμων εθνικών μας συμφερόντων και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου