Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ


''Οι αποφάσεις που πήρε την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση και το Δ.Σ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) για την τύχη της βιομηχανίας, συνιστούν μέγα σκάνδαλο και όχι μόνο δεν διασώζουν την ΕΒΖ αλλά και της αφαιρούν τους πνεύμονες που θα μπορούσαν να την αναζωογονήσουν.

Είναι κρίμα ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως πολιτικός υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς και ενέκρινε το σχέδιο της τελευταίας για την ΕΒΖ, το οποίο στο μόνο που αποβλέπει είναι στην διασφάλιση των ιδιοτελών συμφερόντων της τράπεζας από ανύπαρκτα, όπως έχω εξηγήσει πολλές φορές, δάνεια προς την ΕΒΖ.

Αποτελεί τραγωδία για την ΕΒΖ ότι βγάζει στο ''σφυρί'' όλα τα φιλέτα της βιομηχανίας, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση της Τράπεζας Πειραιώς, χωρίς καν να έχει η ΕΒΖ το παραμικρό όφελος.

Ιδιαίτερα το ξεπούλημα από την ΕΒΖ, όπως αποφασίστηκε, των δύο υπερκερδοφόρων θυγατρικών της εταιρειών ζάχαρης στη Σερβία, που μπορούσαν να αποτελέσουν μεγάλο στήριγμα για ένα σοβαρό αναπτυξιακό σχέδιο της ΕΒΖ, συνιστά έγκλημα και στοιχειοθετεί το αδίκημα της απιστίας.

Με τις προσπάθειες που, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, κατέβαλα στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πριν ο Αλ. Τσίπρας παραδοθεί, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο, διέσωσα και έβαλα σε λειτουργία την ΕΒΖ.

Δυστυχώς, τώρα, η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αντί να στηρίξει τη βιομηχανία και το μέλλον της, πράγμα που είναι δυνατό και ρεαλιστικό για το καλό του τόπου, την παραγωγική του ενίσχυση και το καλό της αγροτικής παραγωγής, των αγροτών και των εργαζομένων στη βιομηχανία ζάχαρης, επέλεξε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του τραπεζικού κεφαλαίου σε βάρος της βιομηχανίας, η οποία στραγγαλίζεται και κινδυνεύει να μην έχει μέλλον.

Τα κυβερνητικά σχέδια μπορεί και πρέπει να μην περάσουν.

Αυτήν την ώρα χρειάζεται ενωμένη κινητοποίηση και αντίσταση απέναντι τους.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου