Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Δήλωση Γ. Τόλιου - «Η αύξηση των χρεών στο Δημόσιο δεν καταπολεμιέται με ένταση των κατασχέσεων, αλλά με κατάργηση των Μνημονίων»


Δήλωση Γιάννη Τόλιου, μέλους Π.Γ. της ΛΑΕ, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής

«Η αύξηση των χρεών στο Δημόσιο δεν καταπολεμιέται με ένταση των κατασχέσεων, αλλά με κατάργηση των Μνημονίων»

Η ραγδαία αύξηση των χρεών στο Δημόσιο και η εκτίναξη τους στα 90,5 δισ. € και τον αριθμό οφειλετών σε 4.128.000 οφειλέτεςστο 7μηνο ‘16, δείχνουν τα τραγικά αδιέξοδα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει με τις οδηγίες των «θεσμών» (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας τις «βέλτιστες πρακτικές» των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η απάντηση στα χρέη δεν είναι οι περισσότερες κατασχέσεις (ξεπέρασαν στο 7μηνο τις 79.000), αλλά το σταμάτημα της υπερφορολόγησης!!

Η συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή (αυξήσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, κλπ), σε συνδυασμό με τις κατασχέσεις, έχουν οδηγήσει σε τραγική θέση χιλιάδες μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, μικρο-ιδιοκτήτες, αγρότες, μικροεπιχειρήσεις, κ.ά. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η φορολεηλασία και οι κατασχέσεις δεν φέρνουν έσοδα, ούτε αποτελούν λύση στο χρέος και στα ελλείμματα. Το μόνο που φέρνουν είναι φτωχοποίηση, βαθύτερη ύφεση, αποδιάρθρωση παραγωγής και αύξηση ανεργίας.

Η μόνη φερέγγυα εναλλακτική λύση κατά τη ΛΑΕ είναι η κατάργηση των Μνημονίων, η φορολογική ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, η αναστολή πληρωμής των τοκοχρεολυσίων του δημόσιου χρέους με στόχο τη βαθιά διαγραφή του, η εφαρμογή γενναίας «Σεισάχθειας» στα χρέη λαϊκών νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν και ευνοϊκές ρυθμίσεις στους υπόλοιπους, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και η εφαρμογή αναπτυξιακού προγράμματος με τόνωση της λαϊκής κατανάλωσης και αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, για επανεκκίνηση της οικονομίας, αύξηση του εισοδήματος και μείωση της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου