Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΛΑ.Ε. εκφράζει την αλληλεγγύη της στον δήμαρχο Πάτρας Κ. Πελετίδη


Η Λαϊκή Ενότητα χαιρετίζει την στάση του δημάρχου Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν παραχώρησε χώρο στην «Χρυσή Αυγή» για να προπαγανδίσει τις φασιστικές ιδέες της. Επίσης, όπως όφειλε, ο κ. Πελετίδης δεν έδωσε στους βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος στοιχεία για τα παιδιά των μεταναστών, που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πατρέων.

Σε μια περίοδο κατά την οποία σε όλη την Ε.Ε. και στη χώρα μας το τέρας του φασισμού, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού επιχειρεί να «ξανασηκώσει κεφάλι», η στάση του Κ. Πελετίδη αποτελεί μια έντιμη πολιτική επιλογή. Μία επιλογή, που προφανώς δεν συμμερίζονται οι κυβερνώντες και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς οι οποίοι δια του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και της Αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Πάτρας, αποφάσισαν την παραπομπή του σε δίκη στις 13/2/17, για «παράβαση καθήκοντος».

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Κ. Πελετίδη και καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, απαιτεί τον τερματισμό της δίωξής του. Η δίωξη του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αντιφασιστικές και δημοκρατικές αντιλήψεις όχι μόνο των δημοτών της Πάτρας, αλλά και της μεγάλης πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου