Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Η Λαϊκή Ενότητα Αχαΐας για την επέτειο δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα


Ήταν 8 Γενάρη του ’91 όταν ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας έπεφτε νεκρός,  μέσα στο σχολείο που δίδασκε, δίπλα στους μαθητές του, στων οποίων τους αγώνες ήταν συμπαραστάτης και υποστηρικτής.  Η δολοφονία του,  απόφαση των τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ και άμεσο αυτουργό τον τότε πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Νίκο Καλαμπόκα, πυροδότησε κύμα μεγαλειωδών κινητοποιήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με πρωταγωνιστή την εξεγερμένη νεολαία, οι πορείες τιμής στη θυσία του Ν.Τεμπονέρα και το κίνημα συμπαράστασης που εκδηώθηκε, κατάφερε να γκρεμίσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κοντογιαννόπουλου και να βάλει φρένο στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 Ο Νίκος Τεμπονέρας δε χάθηκε άδικα. Η αγωνιστική του στάση είναι οδηγός στους αγώνες των εργαζομένων  και της νεολαίας.  Ο δάσκαλος που θυσιάστηκε μαχόμενος στο πλευρό των μαθητών του, είναι ένα σύμβολο στον αγώνα για καλύτερη παιδεία, για την υπέρασπιση του δημόσιου σχολείου, για να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα να πάνε τα πράγματα αλλιώς. 

26 χρόνια μετά, σε μια περίοδο τρομερής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, στην εποχή του ευρωμονόδρομου και των πραξικοπημάτων,  τιμούμε την ηρωϊκή στάση του Νίκου Τεμπονέρα. 

26 χρόνια μετά, είναι αναγκαίο η θυσία του Νίκου Τεμπονέρα να γίνει μήνυμα αντίστασης και αποφασιστικότητας,  μήνυμα ανάτασης των λαϊκών αγώνων. 

26 χρόνια μετά, που τα κυβερνητικά επιτελεία, ακόμα και με το μανδύα της «αριστεράς»,  εφαρμόζουν τα πλέον αντιδραστικά νομοθετήματα, είναι αναγκαίο το λαϊκό κίνημα να ανασυνταχτεί και να τους ανατρέψει.

26 χρόνια μετά, η μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα παραμένει ζωντανή στους αγώνες ενάντια στα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα υπογράφουν, απέναντι στις επιταγές  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ιμπεριαλιστικών κέντρων,  εμπνέοντας τους αγώνες για μια καλύτερη και πιο δίκαιη ζωή.

ΟΛΟΙ-ΕΣ  ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου