Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση Νεολαίας ΛΑΕ Α΄ Θεσσαλονίκης στην ΕΡΤ 3


«Να σώσουμε έναν Παλαιστίνιο αγωνιστή, με τον καλύτερο φίλο του Ισραήλ στη χώρα μας»
Παρέμβαση Νεολαίας ΛΑΕ Α΄ Θεσσαλονίκης στην ΕΡΤ 3
Παρέμβαση στην ΕΡΤ3, πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της Νεολαίας της Λαϊκής Ενότητας Α΄ Θεσσαλονίκης, για να απευθύνουν το δικό τους μήνυμα στους συμπολίτες μας, με αφορμή την απαράδεκτη τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου. Συνάντηση, που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός σήμερα στην πόλη μας, με την παρουσία του αιμοσταγούς πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου.
Δεδομένου ότι συμφωνήθηκε ένα έγκλημα κατά της χώρας, με την παράδοση ουσιαστικά των υδρογονανθράκων του Νότιου Αιγαίου και της Κύπρου στα αμερικανοϊσραηλινά συμφέροντα, αλλά και την ολοκληρωτική στρατιωτική πρόσδεση της χώρας μας στον αμερικανοϊσραηλινό άξονα, οι νεολαίοι της Λαϊκής Ενότητας, με τη συμβολική κίνηση τους στο στούντιο της ΕΡΤ3, εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στην ενδοτική πολιτική της κυβέρνησης. Μια πολιτική, που εφαρμόζει ένας πρωθυπουργός, ο οποίος έχει μετατραπεί σε πειθήνιο όργανο όλων αυτών των δυνάμεων και της Ε.Ε.
Αναγνωρίζοντας τους μακρόχρονους και με αυτοθυσία αγώνες των παλαιστινίων, τη στάση της παλαιστινιακής νεολαίας, οι νεολαίοι της Λαϊκής Ενότητας, ζήτησαν από τον Ντετανιάχου, τώρα που ανήκουν πια στο ίδιο στρατόπεδο με τον κ. Τσίπρα, να τον πάρει μαζί του, ανταλλάσσοντάς τον συμβολικά, έστω και με έναν παλαιστίνιο κρατούμενο.
Το ίδιο μ αυτό που ζητάνε οι νεολαίοι της Λαϊκής Ενότητας σήμερα, πιστεύουμε πως θα έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας, σε οποιονδήποτε αντίστοιχο πρωθυπουργό, όταν αγωνίζονταν κι ο ίδιος παλιότερα, για τον λαό της Γάζας και τα στοιχειώδη δικαιώματα του!
Συνημμένα βίντεο από την παρέμβαση στην ΕΡΤ3, στο πρώτο το μήνυμα της νεολαίας.
Παραθέτουμε το μήνυμα της νεολαίας της Λαϊκής Ενότητας Α΄ Θεσσαλονίκης:
Με αφορμή την τριμερή συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και με το Ισραήλ, εμείς, οι νέοι της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης, θέλουμε, απ αυτό το βήμα, να ακουστεί η φωνή μας σε όλη τη χώρα.
Μ αυτό το πανό, όπου γράφουμε ότι ανταλλάσσουμε τον πρωθυπουργό μας με έναν παλαιστίνιο αγωνιστή, θέλουμε να ακουστεί η δική μας κραυγή αγωνίας, ότι δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε σε μια χώρα υποταγμένη, που σκύβει συνεχώς το κεφάλι.
Ότι δεν μας αξίζουν κυβερνήσεις που λένε συνεχώς ΝΑΙ, ενώ προσποιούνται ότι διαπραγματεύονται.
Ότι δε μας αξίζει, να προσβάλουν ένα λαό με ιστορία, ο Σόιμπλε, ο Ντάισελμπλουμ, η Μέρκελ και όλοι αυτοί που δένουν χειροπόδαρα τους λαούς της Ευρώπης.
Ότι δε μας αξίζει να φτωχαίνει κάθε μέρα η χώρα μας, να ζούμε σε οικογένειες με γονείς βουτηγμένους στην απελπισία επειδή χάνουν τις δουλειές τους και δε μπορούν να θρέψουν ή να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
Ότι δε μας αξίζει να φεύγουμε μετανάστες για να δουλεύουμε σε πιτσαρίες και σε εργοστάσια στο εξωτερικό.
Αντίθετα,
Εμείς θέλουμε έναν πρωθυπουργό, που να υπερασπίζεται την πατρίδα του, όπως οι παλαιστίνιοι αγωνιστές που δίνουν καθημερινά τις ζωές τους για να αποκτήσουν πατρίδα.
Επειδή όμως, δεν περιμένουμε από το σημερινό πρωθυπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θέλουμε από εδώ, να στείλουμε ένα μήνυμα, στον κόσμο που βιώνει την σημερινή κατάσταση μιας χώρας υποταγμένης, μιας χώρας υπό κατοχή και να τον καλέσουμε να παραδειγματιστεί,
Από έναν λαό, που υπερασπίζεται την πατρίδα του, όπως οι παλαιστίνιοι αγωνιστές, που εδώ και πενήντα χρόνια δίνουν καθημερινά τις ζωές τους.
Από τους πολιορκημένους της Γάζα.
Από τους χιλιάδες παλαιστίνιους που έκαναν πρόσφατα απεργία πείνας.
Γι αυτό λέμε, πως ένας τέτοιος πρωθυπουργός, όπως δυστυχώς ο δικός μας, αξίζει πολύ λιγότερο απο έναν αγωνιστή Παλαιστίνιο.
Μπορεί ο Ντεχανιάχου, να τον πάρει μαζί του. Τώρα πια, που συνευρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο!
Το Γραφείο Τύπου
Θεσσαλονίκη, 15 Ιούνη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου