Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Η ΛΑΕ στην Πάτρα πάει θάλασσα, και προσφέρει ταινία και συζήτηση για τους πλειστηριασμούς!


Οι πολιτικές των μνημονίων, οι κατευθύνσεις και οι επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξυπηρετούνται τα τελευταία χρόνια απο κάθε κυβέρνηση στην Ελλάδα, έχουν φέρει την κοινωνία σε οριακή συνθήκη. Πλέον, ακόμη και το δικαίωμα πρόσβασης στα βασικά κοινωνικά αγαθά τίθεται υπο αμφισβήτηση.

Εδώ και δύο χρόνια έχουν ξεκινήσει οι πληστειριασμοί πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα. Χιλιάδες συμπολίτες μας πρόκειται να μείνουν στο δρόμο εξαιτίας αυτών των πολιτικών που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και τώρα μας παίρνουν ακόμη και τα σπίτια. Ο ελληνικός λαός όμως έχει ήδη δείξει πως δεν θα αφήσει το δικαίωμα στη λαϊκή ιδιοκτησία να καταργηθεί τόσο εύκολα. Με την έναρξη των πληστειριασμών ξεκίνησε ένας αγώνας διαρκείας όπου λαός και νεολαία με αγωνιστικές κινητοποιήσεις κάθε Τετάρτη σε όλα τα ειρηνοδικεία όλης της χώρας και στο Ειρηνοδικείο Πατρών, μπλοκάρουν τους πληστειριασμούς αντιστεκόμενοι σε αυτούς που διαλύουν τις ζωές τους. 

Υπο την απειλή της Κυβέρνησης με τους ηλεκτρονικούς πληστειριασμούς, ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη λαϊκή κατοικία, πρέπει να διευρυνθεί, να μαζικοποιηθεί, να δυναμώσει περισσότερο έτσι ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην μείνει στο δρόμο, να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του. 

Η Λαϊκή Ενότητα Πάτρας διοργανώνει προβολή ταινίας και συζήτηση γύρω απο το θέμα των πληστειριασμών την Τρίτη 27/6 και ώρα 21:00 στο ΘΕΑΤΡΑΚΙ (μαρίνα) ως μια προσπάθεια να ανοιχτεί το ζήτημα των πληστηριασμών ευρύτερα στην πόλη μας. 

Βλέπουμε την ταινία 99 homes. Το «99 Σπίτια» (99 Homes - 2014), είναι ένα τραγικά επίκαιρο φιλμ, που μας ξεναγεί με ρεαλιστικό τρόπο στην απαρχή της οικονομικής κρίση των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πολίτης όντας πλέον απροστάτευτος και χωρίς κοινωνικό κράτος, μένει μόνος του απέναντι στις ορέξεις των τραπεζών αλλά και των διαφόρων επιτήδειων τύπων που μοιραία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για το προσωπικό τους όφελος.

Σας καλούμε όλους, να συζήτησουμε και να προβληματιστούμε με αφορμή την ταινία και τις εμπειρίες μας απο το κίνημα κατά των πληστειριασμών στη χώρα μας. 

Τέλος, ο αγώνας συνεχίζεται, και εμείς σαν Λαϊκή Ενότητα καλούμε όλο τον πατρινό λαό να δυναμώσει τη φωνή του ενάντια στη διεξαγωγή των πληστειριασμών με τη παρουσία του κάθε Τετάρτη στις 15:30 στο Ειρηνοδικείο Πατρών. Αυτή η κυβέρνηση όπως και καμία κυβέρνηση δέσμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα μας σώσει. Μόνο οι κοινωνικές αντιστάσεις και οι αγώνες του λαού και της νεολαίας μπορούν να βάλουν τέλος σε κάθε μέτρο που διαλύει τη ζωή και την καθημερινότητα μας εως ότου ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου