Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέντευξη Π. Λαφαζάνη στον ΣΚΑΙ: Ανούσιες φλυαρίες και χωρίς θετικό αντίκρυσμα η ομιλία Τσίπρα


Ανούσιες φλυαρίες χωρίς καμία θετική συνέπεια για τον ελληνικό λαό χαρακτήρισε την εισηγητική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα. Κατά τον Παναγ. Λαφαζάνη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα εφαρμόσει ένα προδιαγεγραμμένο πρόγραμμα, το τρίτο μνημόνιο, λειτουργώντας ως “πολιτική υπαλληλία” της τροϊκανής μνημονιακής “χούντας”, η οποία και θα επιτηρεί αυστηρά την κυβέρνηση, την πολιτική και την πορεία της και την εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος.

Ερωτηθείς σχετικά με το σκοπό των εκλογών, ο Παναγ. Λαφαζάνης είπε ότι ο κύριος στόχος των εκλογών - εξπρές ήταν να εκκαθαριστεί η Βουλή και η κυβέρνηση από το “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος και τη Λαϊκή Ενότητα, η οποία είναι η μόνη δύναμη που διαθέτει και επιδιώκει μια δημοκρατική αντιμνημονιακή εναλλακτική πρόταση, ενώ προσέθεσε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει πλήρως τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου.

Κατά τον Παναγ. Λαφαζάνη, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα αποδειχθεί πύρρειος και ο λαός θα αντιδράσει δυναμικά στα επερχόμενα μέτρα, ενάντια στη μνημονιακή συναινετική σούπα της νέας Βουλής. Η Λαϊκή Ενότητα θα επιδιώξει να αναδείξει ακόμα περισσότερο και πιο πειστικά τη φιλολαϊκή εναλλακτική πρότασή της απέναντι στα μνημόνια το επόμενο διάστημα.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν έντονες πολιτικές ανακατατάξεις και κοινωνικές αναμετρήσεις, στις οποίες η Λαϊκή Ενότητα δημοκρατικά συγκροτημένη θα είναι παρούσα και πρωτοπόρα και οι θέσεις της θα βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη λαϊκή απήχηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου