Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ο κ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΜΑΣ «ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΙ» ΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ

«ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ» ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ… ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ… ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΙΟΝΙΟ!
ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ, ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΡΟΛΟ
Μόνο ως αστεϊσμό για να «μας φτιάξει το κέφι», όπως έχει υποσχεθεί, μπορεί να εκληφθεί το σημερινό, προεκλογικό πυροτέχνημα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μεϊμαράκη περί διακομματικής επιτροπής που θα εκπονήσει  «εθνικό σχέδιο», στη θέση του τρίτου Μνημονίου και θα το υποβάλει προς έγκριση στους λεγόμενους «εταίρους».
Ποιος μπορεί να πιστέψει εκείνους που ψήφισαν τρία Μνημόνια κατ’ επιταγήν των δανειστών ότι θα ορθώσουν τώρα το ανάστημά τους απέναντί τους για να εφαρμόσουν ένα «εναλλακτικό σχέδιο»; Πολύ περισσότερο, που η νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία, όταν μιλάει για «εναλλακτικές λύσεις», εννοεί «ισοδύναμα μέτρα», που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δαπάνες για υγείαπαιδεία,ασφάλιση και πρόνοια, με νέες, μαζικές απολύσεις εργαζομένων;
Ποιος θα πιστέψει ότι αν συναθροιστούν τα παλιά και νέα μνημονιακά κόμματα, που συσσώρευσαν τόσο ολέθριες για το λαό δεσμεύσεις, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από ό,τι «κατάφερε» καθένας τους ξεχωριστά;
Η ταύτιση του κ. Μεϊμαράκη και της Νέας Δημοκρατίας με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για «παράλληλο πρόγραμμα» εντός Μνημονίου αποδεικνύει τη σύγκλιση των δύο κομμάτων που ψήφισαν μαζί το τρίτο Μνημόνιο. Σύγκλιση, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για οικουμενικού τύπου κυβερνήσεις μετά τις εκλογές.
Αποκαλύπτει επίσης τι είδους εκλογικό «ντέρμπι» θα ήθελαν οι ηγεσίες αυτών των δύο κομμάτων, που εμφανίζονται προεκλογικά να τσακώνονται τόσο πολύ, διαφωνώντας τόσο λίγο. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το παιχνίδι είναι στημένο, με μόνο επίδικο ζήτημα τη νομή μιας «εξουσίας», υποθηκευμένης στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.
Ο ελληνικός λαός δεν θα μείνει στο ρόλο του παθητικού θεατή σ’ αυτό το στημένο παιχνίδι. Θα τους χαλάσει τα σχέδια, δίνοντας πολύ ισχυρή παρουσία, μέσα κι έξω από τη Βουλή, στο μέτωπο του ΟΧΙ που εκφράζει με τον πιο αποτελεσματικό και μαχητικό τρόπο η Λαϊκή Ενότητα.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου