Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Έντονο "Αρωμα" νεολαίας στο ψηφοδέλτιο Αχαϊας της "Λαϊκής Ενότητας"



Αν κάτι έχει χαρακτηρίσει την προεκλογική καμπάνια της Λαϊκής Ενότητας είναι το έντονο στοιχείο της νεολαίας. Και πράγματι, μια βόλτα στο εκλογικό κέντρο στην Πλατεία Γεωργίου ή σε μια περιοδεία είναι αρκετή για να συναντήσει κανείς δεκάδες νέα πρόσωπα και ενθουσιασμό.
Νεολαία ενεργή στα φοιτητικά και σπουδαστικά τεκταινόμενα, νέοι εργαζόμενοι, μεταπτυχιακοί φοιτητές δίνουν την δική τους μάχη για το μέλλον τους από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας. Μια τέτοια δυναμική δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και από το ψηφοδέλτιο στην Αχαϊα!
Ο Βασίλης Κυπραίος, μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ίσως είναι ο νεαρότερος υποψήφιος σε όλη την Ελλάδα, έχοντας κλείσει πρόσφατα τα 25 του χρόνια. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας και για χρόνια μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών ενώ συμμετείχε ενεργά στις φοιτητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων αλλά και στα κινήματα της πόλης.Ήταν υποψήφιος με την Ανυπότακτη Πολιτεία στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Τον συναντά κανείς στην πολιτική/πολιτιστική λέσχη Πυξίδα (Υψηλάντου 105).
Η Τέτα Μπιλιανού είναι απόφοιτη του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πάτρας και είναι νέα εργαζόμενη στον τομέα της πληροφορικής. Ήταν υποψήφια στα ψηφοδέλτια της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α αλλά και της Ανυπότακτης Πολιτείας στις τελευταίες εκλογές και συμμετέχει ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες της πόλης απέναντι στα μνημόνια, μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις αλλά και το σωματείο μισθωτών τεχνικών. Την συναντά κανείς και στην λέσχη Εκτός/Γραμμής(Τριών Ναυάρχων 9), όπου πρόσφατα ήταν ομιλήτρια σε ένα γύρο θεματικών εκδηλώσεων για το φύλο, την ταυτότητα και τις διακρίσεις.
Ο Πάνος Χριστοδούλου είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής και μέλος του Δ.Σ. ανειδίκευτων Ιατρών Αχαϊας. Ήταν ενεργό μέλος των φοιτητικών κινημάτων του ’06-’07 και του Δεκέμβρη του 2008. Αρθρογραφεί συχνά για πολλά θέματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής (rednotebook κ.α.) ενώ ήταν υποψήφιος με την Ρ.Α.Π. και μέλος του τμήματος για τα δικαιώματα του φύλου στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενεργό μέλος στα κινήματα της πόλης αλλά και σε ιατρικές ομάδες. Τον συναντά κανείς πάνω από κάποιο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι (ή κόμικ του ΝιλΓκάιμαν), ή βλέποντας ταινίες του Ντάριο Αρτζέντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου