Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Τα κυβερνητικά μέτρα μετατρέπουν τον αγρότη σε μουσειακό είδος


Δηλώσεις επικεφαλής ΛΑ.Ε Παναγιώτη Λαφαζάνη μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών – Κτηνοτρόφων – Αλιέων

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών – Κτηνοτρόφων – Αλιέων πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης, μαζί με τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρη Στρατούλη και Θανάση Πετράκο, στα κεντρικά γραφεία της ΛΑ.Ε, στην Αθήνα. Στην αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών συμμετείχαν πρόεδροι και εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων, την Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, την Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματιών Αλιευτιών Σκαφών, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών και Αγροτικών Θεμάτων, την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, τον ΤΟΕΒ Ελλάδας, την Επιτροπή Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων Λάρισας και το Συντονιστικό Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε, Π. Λαφαζάνης, δήλωσε:
«Ως αντιπροσωπεία της ΛΑΕ είχαμε τη χαρά και την τιμή να συναντήσουμε τη συντονιστική επιτροπή αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων και είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από πρώτο χέρι τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα ο αγροτικός κόσμος και τον αγώνα που διεξάγει απέναντι στην κυβερνητική επίθεση. Τα αντιασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης σε βάρος των αγροτών δεν είναι απλώς ένα πλήγμα για τον αγρότη. Αυτό το οποίο, δυστυχώς, σχεδιάζει και προωθεί η κυβέρνηση με τα μέτρα αυτά είναι ο αφανισμός της μικρομεσαίας αγροτιάς και κυριολεκτούμε όταν λέμε αφανισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Με αυτά τα μέτρα, αν εφαρμοστούν, ο αγρότης θα γίνει μουσειακό είδος. Η αγροτική παραγωγή θα περάσει σε σύγχρονους τσιφλικάδες.

Οπως βλέπετε, όμως, όλη η Ελλάδα βράζει. Ολοι οι δρόμοι έχουν κλειστεί από τους αγρότες.

Εχει ξεκινήσει ένας μεγάλος αγώνας που δεν θα σταματήσει εάν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω τα μέτρα. Και τα μέτρα αυτά δεν θα περάσουν. Το λέω απολύτως κατηγορηματικά.

Συναντάμε ένα απίστευτα μεγάλο αγωνιστικό τείχος στην ύπαιθρο ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα. Θα έχουμε μεγάλες πολιτικές εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ΛΑ.Ε στηρίζει το μεγάλο κίνημα των αγροτών. Αυτό το κίνημα οδεύει σε μια μεγάλη εξέγερση που ανακαλεί μνήμες Κιλελέρ. Διότι η αγροτιά δίνει σήμερα αγώνα επιβίωσης ενάντια στην προοπτική των νέων εταιριών – “τσιφλικιών” στη χώρα μας.

Η αγροτιά θα νικήσει. Είμαστε στο πλευρό της. Είμαστε στο πλευρό του επαγγελματία, του συνταξιούχου, του μισθωτού που κινδυνεύει να μην πάρει σύνταξη, του νεολαίου που δεν θα δει σύνταξη ποτέ και την θεωρεί πια άπιαστο όνειρο. Ολες αυτές οι κοινωνικές τάξεις πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο, που μπορεί να σπάσει το μνημονιακό τείχος και να ανοίξει μια καινούργια αντιμνημονιακή και προοδευτική πορεία για τη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου