Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Απάντηση, Πάνου Χριστοδούλου, σε άρθρο στην εφημερίδα "Πριν"


Στην εφημερίδα ΠΡΙΝ της 14ης φλεβάρη, αριθμό φύλλου 1269 παρατήρησα ένα άρθρο με τίτλο 《Βαραίνει το Κυβερνητικό Παρελθόν》. 

Δυσκολεύομαι να σχολιάζω ή να απαντάω σε ανυπόγραφα άρθρα, αλλά για την οικονομία της συζήτησης και των καλών προθέσεων, υποθέτω ότι το άρθρο εκφράζει τις θέσεις της εφημερίδας σας. Βέβαια στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε δεν υπήρχε κάποιος ή κάποια δημοσιογράφος σας, οπώτε μου κάνει εντύπωση η κάλυψη του γεγονότος. Η φρασεολογία του άρθρου με χαρακτηρισμούς όπως 《ελεγχόμενη εκδήλωση》, 《εκκολαπτόμενοι κλώνοι》, κλπ ταιριάζει πιο πολύ στο ΚΚΕ της δεκαετίας του 50 παρά σε δυνάμεις που αποδεσμεύτηκαν από αυτό την περίοδο της συγκυβέρνησης, για την οποία εφόσον διαφωνήσατε δε σας θεωρώ υπεύθυνους για να σας αποκαλέσω όπως θα αποκαλούσα κάποιο στέλεχος της τότε ηγεσίας σας. 

Στην ουσία του ανυπόγραφου άρθρου σας, δεν υπήρχε καμία αποτροπή ερώτησης από κανέναν. Δεχόμαστε την σκληρή κριτική χωρίς όμως να περιορίζει την έκφραση των υπολοίπων. Η μόνη ερώτηση που διακόπηκε ήθελε να αναγνώσει τη συμφωνία της 20ης φλεβάρη, η οποία είναι γνωστή και έγινε παράκληση να γίνει απευθείας. Προφανώς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το διάλογο και την αυτοκριτική. Για να διευκολυνθεί αυτό θα παρακαλούσα να αναγράφομαι με την πολιτική ιδιότητα που ήμουν στο προεδρείο (υπεύθυνος γραφείου τύπου) ή απλά με το όνομα μου και όχι με τον όρο κομματοφρουρός. Η παράληψη του κ. δε με ενοχλεί καθώς δεν είμαι με την αστική ευγένεια. 

Κατά τα άλλα η επιλογή του χρόνου δημοσίευσης του άρθρου, με σύσσωμο τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να κανιβαλίζει επί της συγκεκριμένης εκδήλωσης, δε διαλέγει σωστό αντίπαλο ενόψει της μάχης του ασφαλιστικού.

Με εκτίμηση
Χριστοδούλου Πάνος

Υγ: Θα ήθελα να σας συλλυπηθώ για την απώλεια του αγαπημένου συντρόφου Τάκη Μπολοβή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου