Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

«Ενάντια στον ιμπεριαλισμό-Αλληλεγγύη στους πρόφυγες» ….Εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας την Τρίτη 22/3 στην Πάτρα


Tον απόλυτο παραλογισμό και υποκρισία βιώνουν οι πρόσφυγες που εγκλωβίζονται στη χώρα μας. Από τη μια, οι πόλεμοι που οργανώνουν οι ΗΠΑ με τους ευρωπαίους συμμάχους τους τους ξεριζώνουν από τον τόπο τους. Από την άλλη, παρά τις αρχικές δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξασφάλιση της υποδοχής και κατανομής των προσφύγων, το τελευταίο διάστημα εφαρμόζεται μια τελείως διαφορετική στρατηγική. Αυτή της απαγόρευσης των ασφαλών διόδων, της ενεργοποίησης της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ εναντίον των θυμάτων του πολέμου και της φτώχειας και του κλεισίματος των συνόρων, ακόμα και από χώρες που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν. Η νέα Ευρώπη-Φρούριο εγκαθιδρύει καθεστώς “έκτακτης ανάγκης”, με τη στρατιωτικοποίηση των συνόρων και την ένταση των μέτρων ασφάλειας, βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό στην ήδη εξαθλιωμένη Ελλάδα με το δίλλημα “ή σταματάτε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο ή σας βγάζουμε από την συνθήκη Σένγκεν.” Η κυβέρνηση παραδομένη στις μνημονιακές επιταγές και τις γερμανικές απαιτήσεις, αδυνατεί να ζητήσει ανοικτά σύνορα στη Σύνοδο Κορυφής, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της τραγικής κατάστασης που βιώνουν οι πρόσφυγες στη χώρα μας.

 Η Λαική Ενότητα, ανοίγει το διάλογο στην αριστερά και την κοινωνία για τις αιτίες και τις συνέπειες των πολέμων, το αποκρουστικό πρόσωπο της ΕΕ, το σύγχρονο ιμπεριαλισμό και το προσφυγικό ζήτημα.


Σας καλούμε, την Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 19:00, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην εκδήλωση: «Ενάντια στον ιμπεριαλισμό-Αλληλεγγύη στους πρόφυγες» με ομιλητές το Θανάση Κούρκουλα (Μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων της Λαϊκής Ενότητας) και τη Μάνια Μπαρζέφσκι (Μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων της Λαϊκής Ενότητας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου