Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :«ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ» ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ - ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Ο ΑΔΜΗΕ, ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ, ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, ΑΠΟΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΕΗ


Ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, από τις πομπώδεις δηλώσεις περί προστασίας του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος, προχώρησε σε μια ακόμη «κωλοτούμπα», αυτή τη φορά στο θέμα των Σκουριών, κάνοντας λόγο ένα –ακόμη- αναγκαίο συμβιβασμό ανάμεσα στην εταιρεία Eldorado και στην τοπική κοινωνία. Πολύ απλά, ο κ. Σκουρλέτης άφησε ξεκάθαρα να διαφανεί ότι αντί της στρατηγικής απομάκρυνσης της Eldorado από την Χαλκιδική, προωθεί «βήμα - βήμα» την απρόσκοπτη συνέχιση των δραστηριοτήτων της εν λόγω εταιρείας.

Πέραν από τις Σκουριές, ο Π. Σκουρλέτης, ξεκαθάρισε απολύτως ότι το στρατηγικό μονοπώλιο του ΑΔΜΗΕ οδηγείται μέσω στρατηγικού επενδυτή στο ξεπούλημα, δίνοντας τη χαριστική βολή στη ΔΕΗ, ενώ η τελευταία απομειώνεται, τεμαχίζεται και διαλύεται, πουλώντας χαριστικά, σε τιμή κόστους, ένα μεγάλο μέρος της φτηνής της ηλεκτρικής παραγωγής σε ανταγωνιστικές ιδιωτικές εταιρείες, ενώ την ίδια ώρα θα παραδίδει στη ληστρική πλειοψηφικά ιδιωτική ιδιοκτησία και στην ιδιωτική εκμετάλλευση σειρά από ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ.

Ταυτόχρονα, η αύξηση της φορολογίας στο φυσικό αέριο θα επιβαρύνει τις τιμές του, πλήττοντας τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Οι ευθύνες του υπουργού και συνολικά της κυβέρνησης γι΄ αυτές και άλλες τραγικές και καταστροφικές εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας είναι εγκληματικές και είναι βέβαιο ότι δεν έχουν μόνο πολιτικές διατάσεις αλλά και ποινικές προεκτάσεις.

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να διαλύσει τη δημόσια ενεργειακή βάση της χώρας για να ευνοήσει χαριστικά τα ιδιωτικά τρωκτικά της ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου