Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Λαϊκή Ενότητα: ΑΡΚΕΤΑ! ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ! 15 ΜΑΪΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΤΟΤΗΤΑΣ,


ΑΡΚΕΤΑ!
ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!

15 ΜΑΪΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΤΟΤΗΤΑΣ,
ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΝΑΤΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Η Ελλάδα στενάζει από το βάρος του τρίτου μνημονίου, με νέα, εξαιρετικά επώδυνα μέτρα που τσακίζουν στην κυριολεξία τους εργαζόμενους.

Η Γαλλία βρίσκεται μέσα στη δίνη μαζικών εργατικών κινητοποιήσεων  ενάντια στα μέτρα που καταργούν δικαιώματα και απορρυθμίζουν την εργασία.

Παντού οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού.

Το κίνημα που ξεκίνησε στη Γαλλία με τις Ολονυκτίες Αγώνα (Νuit Debout) καλεί σε παγκόσμια δράση, στα μεγάλα αστικά κέντρα της υφηλίου, στις 15 ΜαΪου, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Global Debout.

Ο ελληνικός λαός, που συνέβαλε πρωταγωνιστικά στο διεθνές κίνημα των Αγανακτισμένων τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να γεμίσει και πάλι τις πλατείες της οργής.

Να  ενώσει τον δικό του αγώνα - που πρέπει να κλιμακωθεί τώρα, ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα  που  μειώνει συντάξεις  και ανοίγει ένα νέο κύκλο υπερφορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων-  με την παγκόσμια κινητοποίηση.

Η ΛΑΕ καλεί σε νέα πανστρατιά, ώστε να δοθεί ένα μήνυμα ανατροπής και απαίτησης να σταματήσει άμεσα η καταστροφική πολιτική που έχει μαυρίσει τη ζωή του λαού.

Καλεί πρώτα από όλους τη νεολαία, από την οποία κλέβουν το μέλλον και την ωθούν στην μετανάστευση, να γεμίσει με την ορμή και την μαχητικότητά της τις πλατείες. Να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη ενός νέου, ριζοσπαστικού, ελπιδοφόρου και ακηδεμόνευτου κοινωνικού κινήματος.

Καλεί τους άνεργους, που ωθούνται στο περιθώριο και στον κοινωνικό αποκλεισμό, να αντιδράσουν.

Καλεί τους εργαζόμενους, που έχουν δεχτεί συντριπτικά χτυπήματα στο εισόδημα, στην εργασία, στα δικαιώματά τους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους,
Καλεί τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, που συνθλίβονται και εξωθούνται στην έξοδο από το επάγγελμά τους,  να βγουν πάλι στον δρόμο.

Καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να κινητοποιηθούν απέναντι σε μια πολιτική που μειώνει το εισόδημά τους και αυξάνει το κόστος παραγωγής .

Στις 15 Μαίου, ο κόσμος της εργασίας, του πνεύματος και του πολιτισμού, πρέπει να πλημμυρίσουν την πλατεία Συντάγματος στα πλαίσια της παγκόσμιας κινητοποίησης που πραγματοποιείται με το σύνθημα ΑΡΚΕΤΑ!

Όμως οι κινητοποιήσεις πρέπει να αρχίσουν από τώρα, ως άμεση άμεση παρέμβαση απέναντι στην προκλητική επίθεση της κυβέρνησης και όλου του μνημονιακού κατεστημένου.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

Αθήνα, 22 Απριλίου 2016

Το κείμενο της διακήρυξης του Global Debout έχει ως εξής:

“ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

Στις 15 Μαίου του 2011, ύστερα από μία ακόμη κινητοποίηση εναντίον των πολιτικών, των τραπεζιτών και των δραστικών μέτρων λιτότητας εξ αιτίας των οποίων υπέφερε η Ισπανία, μια μικρή ομάδα ανθρώπων αποφάσισε και δεν αρκούσε μία μόνο διαδήλωση, δεν γύρισε στα σπίτια της και συνέχισε το διάλογο στην πλατεία της Puerta del Sol. Ο λόγος ήταν σαφής και απλός, η δημοκρατία είχε πέσει στα χέρια των τραπεζιτών και οι πολιτικοί ήταν διεφθαρμένοι. Δεν μας αντιπροσώπευαν πια. Ήταν καιρός να πάρει στα χέρια του ο λαός την εξουσία για να δώσει νόημα στη λέξη δημοκρατία.

Παρά τη βίαιη καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων και τη σιωπή των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αυτός ο άνεμος ελπίδας διαδόθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες σε όλη την Ευρώπη. Από τη Μαδρίτη μέχρι την Αθήνα και την Τουρκία, ύστερα από τη Νέα Υόρκη στη Βραζιλία και το Μεξικό, τελικά μέχρι το Χονγκ Κονγκ, οι πλατείες καταλαμβάνονταν από κατασκηνώσεις ανθρώπων που ονειρεύονταν και ήλπιζαν να χτίσουν μια νέα μορφή δημοκρατίας, άμεση και συμμετοχική. Ακολουθώντας το μοντέλο της Αραβικής Άνοιξης, οι “από κάτω” άρχισαν να οργανώνονται σε λαϊκές συνελεύσεις, για να πυροδοτήσουν ένα διεθνές κίνημα όλης της ανθρωπότητας, οριζόντιο και κομματικά ακηδεμόνευτο. Στις 15 Οκτωβρίου 2011, ύστερα από έκκληση του Occupy Wall Street, η κραυγή για πραγματική δημοκρατία αντήχησε σε περισσότερες από 1.000 πόλεις.

Πέντε χρόνια μετά, το κίνημα των πλατειών αναγεννάται από τις στάχτες του στη Γαλλία με το #NuitDebout. Από την 31η Μαρτίου, οι Γάλλοι καταλαμβάνουν την Πλατεία της Δημοκρατίας για να ακούσουν την ίδια τη φωνή τους.

Η πάλη μας ξεπερνά την υπόθεση της μεταρρύθμισης στο εργασιακό. Είναι ολόκληρο το σύστημα που θέλουμε να επανεξετάσουμε και να αναδημιουργήσουμε, με ριζοσπαστικό τρόπο.

Το #NuitDebout σηματοδοτεί μια νέα ώθηση στη διεθνή πάλη εναντίον των δικτατορίας του χρηματιστικού κεφαλαίου, την εκμετάλλευση των ανθρώπων και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Αυτή η πάλη δεν διεξάγεται μόνο στην Ευρώπη, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, αλλά σε όλο τον κόσμο, όπου απλοί άνθρωποι σαν κι εμάς συναντούν την ελπίδα. Γιαυτό πραγματοποιήθηκε απόψε αυτή η συνέλευση, η οποία καλεί στη διοργάνωση πολλών #NuitDebout, για τη διεκδίκηση ενός μέλλοντος αξιοπρέπειας για όλο τον κόσμο.

Γιαυτό απόψε, η λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία της Δημοκρατίας, στο Παρίσι, απευθύνει έκκληση σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου να καταλάβουν δημόσιους χώρους και να οργανώσουν τις επόμενες εβδομάδες μια νέα χιονοστιβάδα αγώνων για τη δημοκρατία.

Η 15η Μαίου 2016 πρέπει να σημαδέψει την ανάδυση μιας παγκόσμιας συνείδησης.

Είμαστε το 99%, κι όλοι μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου