Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Σήμερα, 49 χρόνια μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, ο ελληνικός λαός λέει «όχι» στα μισαλλόδοξα κελεύσματα του νεοναζισμού και της άκρας δεξιάς


Σήμερα, 49 χρόνια μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, ο ελληνικός λαός λέει «όχι» στα μισαλλόδοξα κελεύσματα του νεοναζισμού και της άκρας δεξιάς

Η συμπλήρωση 49 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 φέρνει στις μνήμες, ξανά, τις οδυνηρές για τον ελληνικό λαό επιπτώσεις από τη βίαιη κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την επιβολή της στυγνής και εγκληματικής δικτατορίας.

Σήμερα, όλοι τιμούμε όσους αγωνίστηκαν αντιμετωπίζοντας βασανιστήρια, εξοντωτική φυλάκιση και εξορία, όσους θυσιάστηκαν προκειμένου να ανατραπεί η χούντα που λειτούργησε προδοτικά σε βάρος της πατρίδας και του ελληνικού λαού.

Σήμερα λέμε όλοι σθεναρά «όχι» στα μισαλλόδοξα κελεύσματα του νεοναζισμού και της άκρας δεξιάς, που επιχειρεί εκμεταλλευόμενος τον ανθρώπινο πόνο να βγάλει ξανά από το χρονοντούλαπο τις πιο επικίνδυνες για όλη την ανθρωπότητα και «δηλητηριώδεις» ιδέες.

Ο ελληνικός λαός οφείλει να θέσει στο περιθώριο όλα τα επικίνδυνα και εγκληματικά νεοναζιστικά, ρατσιστικά και ξενοφοβικά μορφώματα, όπως τη Χρυσή Αυγή, που επιδιώκουν για μία ακόμη φορά να ισοπεδώσουν τα πανανθρώπινα και παλλαϊκά ιδανικά της αλληλεγγύης και της ελευθερίας. Σήμερα, όλοι οφείλουμε να παλέψουμε, μέσα στις νέες, δύσκολες συνθήκες, για την προάσπιση της Δημοκρατίας, η οποία υπονομεύεται από το καθεστώς επιτροπείας των μνημονίων, για την αναβάθμιση του ρόλου και της θέσης των εργαζομένων και για εθνική και λαϊκή κυριαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου