Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ Ε.Δ.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά το ξεπούλημα των αεροδρομίων και του ΟΛΠ, συνεχίζει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αυτή τη φορά ξεπουλώντας την ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με το προωθούμενο σχέδιο νόμου, το υπουργείο Αμυνας ουσιαστικά θέτει προς εκποίηση, με «όρους ΤΑΙΠΕΔ», την τεράστια ακίνητη περιουσία των τριών ταμείων, των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Για να «εξωραΐσει» τη συγκεκριμένη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που προωθεί, στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου χρησιμοποιεί τον όρο «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας.

Η κυβέρνηση με αυτή την επιλογή ανοίγει ακόμα ένα «σκοτεινό» κεφάλαιο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας της χώρας, προς οφειλών των δανειστών και του αδηφάγου κερδοσκοπικού κεφαλαίου, κυρίως του χρηματοπιστωτικού.

Η πρόβλεψη για εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια να δοθεί, δήθεν, κοινωνική διάσταση στην εκποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, ένα σημαντικό κομμάτι της, διενεργεί πολύχρονους αγώνες για την ουσιαστική ανάπτυξη -προς όφελος των τοπικών κοινωνιών- εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων και εκτάσεων των τριών ταμείων των Ε.Δ., χωρίς να αμφισβητείται η ιδιοκτησία των εν λόγω ασφαλιστικών φορέων, εντός του αστικού ιστού με οικολογική, αθλητική, ψυχαγωγική στόχευση.

Η Λαϊκή ενότητα καταγγέλλει την συνέχιση της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και ζητά την απόσυρση των συγκεκριμένων διατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου