Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Δήλωση του Π. Λαφαζάνη για το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης των τραπεζών

ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΧΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Δημοσιεύματα του Τύπου φέρουν την Επιτροπή Αξιολόγησης (Selection Panel) του ΤΧΣ να έχει προβεί σε αρνητικές εκτιμήσεις για την επάρκεια και το ρόλο των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και να έχει ζητήσει την παραίτηση τους.

Επειδή η σημασία της έρευνας της Επιτροπής αφορά άμεσα το δημόσιο συμφέρον και άπτεται της διαχείρισης δημοσίου χρήματος, ζητούμε την άμεση δημοσίευση των πορισμάτων ελέγχου της Επιτροπής Αξιολόγησης προς σφαιρικότερη ενημέρωση της κοινής γνώμης, ώστε να κρίνει το ρόλο και τα πεπραγμένα του ΤΧΣ αλλά και των ηγεσιών του Υπ. Οικονομίας που έχουν τοποθετήσει εκπρόσωπο στο ΤΧΣ.

Το ενδιαφέρον μας για την κοινοποίηση των πορισμάτων της Επιτροπής Αξιολόγησης σε σχέση με το ΤΧΣ καθίσταται ακόμα πιο εύλογο διότι όπως είναι γνωστό έχουμε, ως ΛΑ.Ε., υποβάλει μήνυση και κατά του Δ.Σ. του ΤΧΣ και παντός υπευθύνου, για το σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, η οποία στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο την απώλεια δεκάδων δισ. και μαζί την απώλεια του ελέγχου του δημοσίου επί των τραπεζών.

Η κυβέρνηση και κάθε αρμόδια αρχή έχει υποχρέωση να προβεί άμεσα στην ικανοποίηση του εύλογου αιτήματος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου