Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - Σε νέο μηχανισμό εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων εξελίσσεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να καλυφθεί πίσω από τις γνωστές σχέσεις του Κ. Μητσοτάκη με τη Siemens (μια εταιρία που επιδόθηκε στο χρηματισμό των συστημικών κομμάτων για δεκαετίες) δεν αναιρεί την αλήθεια που είναι ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξελίσσεται σε ένα νέο μηχανισμό εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την κατρακύλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πολλά: από την παράδοση του Ελληνικού στον Λάτση, στη εκποίηση των αεροδρομίων προς όφελος Fraport και Κοπελούζου, στα 456 εκατ. που έδωσε το καλοκαίρι ως «αποζημιώσεις καθυστέρησης» σε Μπόμπολα, Περιστέρη, Ιωάννου, Κόκκαλη και στους ομίλους Hochtief και Vinci, ο κ. Σπίρτζης, στην προσπάθεια προνομιακής μεταχείρισης του Καλογρίτσα, στην συνεχιζόμενη παράδοση των σκουπιδιών στον Μπόμπολα και στον Ιωάννου και στα ραντεβού με τους καναλάρχες (Αλαφούζο, Σαββίδη, Μαρινάκη, Κυριακού). Τα «ονόματα και οι διευθύνσεις» δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στο δρόμο της στενής συνεργασίας πολιτικής εξουσίας και ολιγαρχών σε βάρος των συμφερόντων του λαού.

Φαίνεται ότι η αποδοχή των μνημονίων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας πηγαίνουν «χέρι – χέρι» με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων «μεγαλοκαρχαριών» που έχουν λεηλατήσει μέχρι τώρα τον ελληνικό λαό και συνεχίζουν, αυτή τη φορά με τις ευλογίες της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου