Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ


Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΤΑΚΤΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2017, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ 'Η ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ;


Ο Παν. Λαφαζάνης μίλησε σήμερα σε ραδιόφωνα της χώρας σε σχέση με τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό eurogroup και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Αυτήν την ώρα, μετά την ψυχρολουσία του eurogroup, το δίλημμα που έχει ο Αλ. Τσίπρας είναι ανάμεσα σε μια νέα ταπεινωτική συνθηκολόγηση ανάλογης υποτέλειας με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου ή η προσφυγή στις κάλπες για να παραδώσει εξευτελιστικά την κυβέρνηση.
Το κωμικοτραγικό είναι ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχει μια, δήθεν, αντιπολίτευση  ακόμα πιο μνημονιακή από την κυβέρνηση, η οποία θέλει εκλογές για να υπογράψει αυτή και όχι ο Τσίπρας, την χαριστική βολή στον τόπο με εξουθενωτικά μέτρα και άπιαστα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 και για μια δεκαετία, ύψους 3,5%.
Η Ελλάδα και ο λαός μας δεν μπορεί να έχει κανένα απολύτως μέλλον με ένα εθελόδουλο, ευρώπληκτο και παρακμιακό πολιτικό κατεστημένο το οποίο χωρισμένο σε φατρίες εξουσίας δίνει μια μάχη “καρέκλας”, χωρίς καμιά επαφή με την εγχώρια, την ευρωπαϊκή και διεθνή πραγματικότητα οι οποίες υφίστανται μεγάλες ανατροπές και διαμορφώνουν εντελώς τα δεδομένα.
Η Ελλάδα όσο συνεχίζει στο καθεστώς της νεοαποικιοποίησης και δίνει γη και ύδωρ για τη δεύτερη αξιολόγηση, βυθίζεται όλο και περισσότερο στο αδιέξοδο.
Κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση, στο όνομα της παραμονής στο ευρώ, καταστρέφουν τη χώρα και την σπρώχνουν, εκ των πραγμάτων και των συνεπειών των μνημονιακών επιλογών τους, στην ασύντακτη χρεοκοπία και στην άτακτη έξοδο από την ευρωζώνη, πολύ περισσότερο που η τελευταία κλονίζεται συθέμελα μέσα από τις δικές της αντιφάσεις και αντιθέσεις.
Η Ελλάδα αυτήν την ώρα δεν έχει καμιά απολύτως άλλη επιλογή διεξόδου, ανόρθωσης και ανασυγκρότησης, με επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας, από την σχεδιασμένη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα στη βάση ενός συνεκτικού ριζοσπαστικού προγράμματος.
Αυτή η επιλογή εθνικού νομίσματος και ριζοσπαστικού προγράμματος για τη διαγραφή ενός χρέους, που το ίδιο το ΔΝΤ χαρακτηρίζει εφιάλτη και μη βιώσιμο, για την εθνικοποίηση των τραπεζών και τη “σεισάχθεια” για τα ιδιωτικά χρέη των πιο αδύνατων, αποτελεί σήμερα, στον διαφορετικό κόσμο που αναδύεται, μια πολύ πιο επείγουσα και ρεαλιστική δυνατότητα για την Ελλάδα.
Καλούμε όλες τις αριστερές πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις σε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο που θα διαμορφώσει μια δυναμική ανατροπής και θετικής εναλλακτικής λύσης στη χώρα.
Κάθε άρνηση συμμετοχής σε ένα τέτοιο μέτωπο υποβοηθά αυτήν την ώρα την συντήρηση ενός μνημονιακού σκηνικού που πνίγει το λαό και τη νεολαία της.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου