Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Για την απαράδεκτη απόφαση του Δικαστηρίου



Η Λαϊκή Ενότητα Πάτρας εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την αισχρή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας να αποδεχθεί, με πλειοψηφία 3-2, την εισαγγελική πρόταση για την παραμονή της Ηριάννας και του Περικλή στην φυλακή.

Παρά την τεράστια κατακραυγή που ξεσήκωσε η πολυετής καταδίκη των δύο νέων ως μέλη της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία: με βάση τις προσωπικές τους σχέσεις και κατεστραμμένα, ελλιπή αποτυπώματα DNA, σχετικά με τα οποία οι επιστήμονες γενετιστές έχουν αποφανθεί ότι θα μπορούσαν να αντιστοιχούν σε πάρα πολλούς άλλους ανθρώπους.
Παρά το γεγονός ότι και οι δύο πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να τους χορηγηθεί αναστολή εκτέλεσης της ολοφάνερα άδικης ποινής που τους επιβλήθηκε πρωτοδίκως.

Παρά το γεγονός ότι ανεξάρτητα από το εάν θα κριθούν αθώοι στον δεύτερο βαθμό κρίσης, οι ίδιοι θα έχουν εκτίσει ένα μεγάλο μέρος της πρωτόδικης καταδίκης που τους επιβλήθηκε αυθαίρετα.

Η χτεσινή απόφαση του 5μελούς Εφετείου Αναστολών επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά, την αλληλουχία ανάμεσα σε δικαστικές αποφάσεις που καταρρακώνουν τα κοινωνικά/ εργατικά δικαιώματα και στην καταπάτηση στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία διατηρεί σε ισχύ τους εκτρωματικούς «τρομονόμους» που είχε υποσχεθεί προεκλογικά να καταργήσει, φέρει τεράστια ευθύνη για την εξέλιξη αυτή.

Θα εξακολουθήσουμε να παλεύουμε στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή για να τους ξαναπάρουμε πίσω, όχι μόνο γιατί οι ίδιοι βιώνουν με απάνθρωπο τρόπο την κρατική καταστολή, αλλά και γιατί ο αγώνας για να τους ξαναπάρουμε πίσω είναι, στην ουσία, αγώνας ενάντια στην κρατική και δικαστική αυθαιρεσία. Αγώνας για την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων μας!

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που καλείται σήμερα στην Πάτρα όπως σε όλες τις μεγάλες πόλεις, στην Πλ. Γεωργίου στις 19.30.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου