Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει την απάνθρωπη συμπεριφορά της αστυνομίας σε βάρος 16χρονου



Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει την απάνθρωπη συμπεριφορά της αστυνομίας σε βάρος 16χρονου, ο οποίος φέρεται ότι προσπάθησε να διαφύγει από περιπολικό μετά την σύλληψή του και τραυματίστηκε σοβαρά από διερχόμενο αυτοκίνητο στην λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με καταγγελίες αυτόπτων μαρτύρων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, οι αστυνομικοί, παρά τα ολοφάνερα σοβαρά τραύματα που έφερε και που απειλούσαν ακόμα και την ζωή του, αρνήθηκαν να του βγάλουν τις χειροπέδες και τον χλεύαζαν εκδικητικά ενώ βρισκόταν αιμόφυρτος στο έδαφος.

Η ζωή και η σωματική υγεία ενός παιδιού 16 ετών, όποιο αδίκημα κι αν φέρεται ότι έχει διαπράξει, είναι «ιερή». Και δυστυχώς, τα παλιότερα αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά ωμής αστυνομικής βίας είναι τόσο πολλά, ώστε είμαστε υποχρεωμένοι/ες να πάρουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψη μας αυτές τις καταγγελίες. Όλο και περισσότερο, μέσα στο κλίμα ασυδοσίας στο οποίο τους έχει επιτραπεί να δρουν, αστυνομικοί αισθάνονται επαρκώς «ασφαλείς» και «καλυμμένοι» ώστε να αναπαράγουν συμπεριφορές και αντιλήψεις τύπου Κορκονέα, ο οποίος έστειλε εν ψυχρώ στον θάνατο τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η απάνθρωπη αστυνομική συμπεριφορά σε βάρος του 16χρονου καταγράφεται μετά την βίαιη καταστολή της αντιφασιστικής διαδήλωσης για τα τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της «Χρυσής Αυγής» και ενώ δεν έχει υπάρξει καμιά ουσιαστική κάθαρση του αστυνομικού σώματος από ναζιστικούς και φασιστικούς θύλακες που δρουν εντός του.

Ο υπουργός του -κατ’ ευφημισμόν- υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, φέρει τεράστια ευθύνη για την ασυδοσία των αστυνομικών οργάνων.

Απαιτούμε να τιμωρηθούν αυστηρά οι αστυνομικοί που επέδειξαν αυτήν την απάνθρωπη συμπεριφορά, και να μην υπάρξει απλώς μία ακόμη τυπική ΕΔΕ, η οποία, όπως συνήθως, θα επιχειρήσει να συγκαλύψει τα γεγονότα και να «βγάλει λάδι» τους αστυνομικούς!

Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου