Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Εργατική Πρωτομαγιά: Μπορούμε χωρίς μνημόνια, λιτότητα, ευρώ Πολιτικό και κοινωνικό Μέτωπο ανατροπής ΤΩΡΑ Τρίτη 1η Μάη, 10.00 π.μ., Εργατικό Κέντρο Πάτρας


Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να στενάζουν κάτω από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές, που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Πολύ περισσότερο, βρίσκει τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, με την ένοχη στήριξη της ΕΕ, λίγο μετά από τις βάρβαρες πολεμικές επιθέσεις της Τουρκίας και την αιματοχυσία στο Αφρίν, να βομβαρδίζουν τη Συρία. Η απεμπλοκή της χώρας μας από τέτοιους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, η δημιουργία ενός μεγάλου αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, και μια Δημοκρατική ανατροπή, για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, μακριά από τα ευρωατλαντικά δεσμά, είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Το ίδιο αναγκαίος είναι ο ενωτικός και συντονισμένος αγώνας όλων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών και νεολαίας, κόντρα στην αγωνιστική αδράνεια, κόντρα στις «καθαρές» και χωριστές συγκεντρώσεις.

Η ΛΑΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία, σε ενωτική, μαζική συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, που πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφήπανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί και πρέπει να γίνει η νέα αγωνιστική αφετηρία του εργατικού και λαϊκού κινήματος για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων, όλων των μνημονίων και όλου του πολιτικού κατεστημένου που τα ψήφισε, τα εφάρμοσε, τα στηρίζει.

Η Λαϊκή Ενότητα Πάτρας, καλεί την Τρίτη 1 Μάη, στις 10.00π.μ. στη συγκέντρωση των σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου